August TBR (To Be Read)

Hallo Allemaal,

Vandaag laat ik jullie zien welke boeken ik ga lezen in de maand van Augustus. Mijn August TBR. TBR staat voor to be read, wat betekent welke boeken ik in deze maand ga lezen. Ik vind het altijd fijn om een paar boeken in het begin van de maand uit te kiezen die ik wil gaan lezen. Zo heb ik een streven naar de boeken die ik die maand wil lezen en wil reviewen. En natuurlijk om naar uit te kijken! Deze maand heb ik vijf boeken uitgekozen. Welke deze zijn, zal ik je nu laten zien!

Chantal van Gastel – Zoek het maar uit

Samenvatting: Wat zou jij doen als je een tweede kans kreeg in je leven? Met die vraag wordt Ella geconfronteerd als haar schijnbaar perfecte leventje overhoopgehaald wordt door een gewapende overval die ze ternauwernood overleeft. Is haar baan in een boekwinkel eigenlijk wel genoeg voor haar? Wanneer gaat ze nu eindelijk zelf een boek schrijven? Wordt het niet eens tijd om te gaan samenwonen met haar ideale vriendje Owen? En waarom denkt ze opeens de hele tijd aan Dex, de jongen met wie ze opgroeide, haar eerste grote liefde? Gelukkig kan Ella met alles wat haar bezighoudt terecht bij haar oma. Dan stuit ze op een geheim dat oma altijd met zich heeft meegedragen over haar eigen jeugdliefde.

Dit is echt zo’n heerlijke chickflick. Toen ik de samenvatting las, sprak het verhaal me erg aan. Een romantisch verhaal met spanning en wishlists. Daarnaast ben ik ook erg benieuwd naar wat de oma van Ella allemaal te verbergen heeft..

Cassandra Clare – Kronieken van de onderwereld, deel 2: Stad van vuur

Samenvatting: Clary Fray zou willen dat haar leven weer zoals vroeger was. Maar wat is normaal wanneer je een Schaduwjager bent en je plotseling wezens zoals weerwolven, elfjes en vampieren kunt zien? Clary zou dolgraag meer tijd doorbrengen met haar beste vriend, Simon, maar de Schaduwjagers willen haar niet laten gaan. Vooral haar knappe, maar vervelende broer Jace niet. Clary’s enige kans om haar verdwenen moeder te vinden is om de ontspoorde en kwaadaardige Schaduwjager Valentine te pakken te krijgen..

Ik heb deel 1 van Kronieken van de onderwereld, stad der beenderen, een hele tijd terug gelezen en ik vond het een geweldig boek. Er zat heerlijk veel fantasie in waar je lekker bij kon wegdromen, de relaties onderling waren erg spannend en de verhaallijn over de moeder van Clary hield me ook erg bezig. Sinds dat ik het boek gelezen had, heb ik er nog erg veel aan gedacht. Vandaar dat ik deel 2 ook erg graag wilde lezen. Daarnaast komt er in 2016 een tv serie van de boekenserie uit.

Charlotte Crosby – Mememe

Summary: Charlotte Crosby has been one of the UK’s best-loved TV stars since she burst onto the celeb scene in 2011 with Geordie Shore. Laugh-out-loud hilarious, genuine, and a proper Geordie, Charlotte’s popularity has even seen her crowned winner of 2013’s Celebrity Big Brother. With her trademark humour and warmth, in ME ME ME Charlotte takes us on a very unique journey through her eventful teenage years (where literally nothing is off limits!), her attempts at holding down jobs (and booze), the life-changing experience of Geordie Shore, the truth about Gaz and his parsnip, and her inspiring weight-loss triumph. Full of drawings, doodles, and Charlotte’s personal photos, this will be unlike any other celebrity autobiography on the market. Extremely personal, insanely honest and pant-wettingly funny

Samenvatting: Waarschijnlijk hebben jullie allemaal wel eens gehoord van het programma Geordie Shore op MTV. Charlotte Crosby is een van de dames die mee speelt in deze serie. Dit boek is een biografie van Charlotte. Sinds Geordie Shore is ze erg bekend en populair geworden. In dit boek neemt zij je mee in uniek verhaal over haar tienerjaren, baantjes, de levensveranderende ervaringen van Geordie Shore, de waarheid over Gaz en haar gewichtsverlies.

Persoonlijk vind ik Charlotte Crosby geweldig. Ik heb het programma Geordie Shore niet vanaf het begin gevolgd, maar Charlotte sprong er altijd uit met haar humor. Het boek lijkt me erg grappig en de waarheid over Gaz, de man die ze lief heeft, maar waarmee ze ook continu ruzie heeft, zou ik ook graag willen weten.

Gayle Forman – Wacht op mij

Samenvatting: Het is twee jaar na het ongeluk dat Mia’s leven in een klap veranderde. Adam en Mia hebben elkaar uit het oog verloren en leiden ieder hun eigen leven. Adam en zijn band zijn inmiddels doorgebroken, maar hij kan de roem niet aan. Aan de vooravond van hun wereldtournee is Adam in New York. Alleen en nerveus komt hij daar onverwachts Mia weer tegen…

Jullie kennen misschien het eerste deel, If I stay van Gayle Forman en vorige zomer is er ook een verfilming van het boek in de bioscoop geweest. Ik vond zowel het boek als de film erg zielig, maar ook erg indrukwekkend. Na een jaar tijd vond ik het wel tijd worden voor deel 2. Want we willen toch allemaal weten hoe het afloopt met de tortelduifjes Adam en Mia?

EL James – Grey

Samenvatting: Bekijk de wereld van Vijftig tinten grijs opnieuw, door de ogen van Christian Grey. In Christians eigen woorden, en door zijn gedachten, overpeinzingen en dromen, geeft E L James een verfrissend ander perspectief op de liefdesgeschiedenis die wereldwijd miljoenen lezers betoverde.Christian Grey lijkt een man van totale controle; zijn wereld is duidelijk, gedisciplineerd en volstrekt leeg tot de dag dat de jonge literatuurstudente Anastasia Steele zijn kantoor binnen valt. Hij probeert haar uit zijn hoofd te zetten, maar raakt meer en meer bevangen door gevoelens waar hij maar geen vat op krijgt. In tegenstelling tot andere vrouwen lijkt Ana dwars door zijn afstandelijke houding heen te kunnen kijken, voorbij zijn zakelijke successen en luxe levensstijl, recht in zijn gehavende ziel. Zal zijn samenzijn met Ana hem verlossen van de gruwelijke jeugdherinneringen die Christian elke nacht wakker houden? Of zullen zijn duistere seksuele verlangens, zijn dwangmatige behoefte tot controle en zijn zelfhaat deze jonge vrouw van hem wegdrijven en de broze hoop vernietigen die zij hem biedt?

Deze boekenserie kan jullie niet ontgaan zijn! Fifty shades of grey is om zoveel redenen, zowel hele goede als hele slechte, een erg besproken boekenserie geworden. Toen ik voor het eerst van deze serie hoorde, wilde ik er niets van weten. Een man die een vrouw slaat? Daarover hoef ik niet te lezen. Toen ik op een dag de trailer van de film zag, begon er iets te knagen.. Het zag er best goed uit en het leek om zoveel meer dingen te gaan dan het slaan. Ik was zo benieuwd dat ik met de serie begonnen ben. En ik ga niet te veel zeggen, want ik ga nog een uitgebreide review over deze boekenserie schrijven, maar wauw! Ik vond de boeken fantastisch! Daarom is het ook niet zo raar dat ik het 4e boek natuurlijk ook wilde hebben. En wie wil er nou niet in het hoofd van Christian Grey kijken?!

Dit zijn de vijf boeken die ik hoop(!) te lezen in augustus. Misschien worden het er meer of helaas iets minder. Wanneer ik een boek uitgelezen heb, schrijf ik hier een review over. Natuurlijk zullen er tussentijds ook artikelen geplaatst worden! Tot de volgende keer!

Liefs, Jennifer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s