Tip: De vakantiebieb

Hallo Allemaal,

Vandaag ga ik jullie iets meer vertellen over de app vakantiebieb. Nieuwsgierig? Lees lekker verder!

De vakantiebieb is een geweldig initiatief vanuit Stichting Bibliotheek.nl. Deze zomer (en ook vorige zomer) is de vakantiebieb geopend van 1 juni tot en met 31 augustus. De vakantiebieb is als app terug te vinden in de appstore, maar ook in de playstore. De app is er dus zowel voor IOS als Android. Bij Android geldt wel dat het besturingssysteem 3.0 of hoger dient te zijn. De vakantiebieb is er voor alle soorten leeftijden. Er zijn kinderboeken, waarbij ook het avi-niveau vermeldt staat, boeken voor volwassenen en tijdschrijften.

Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn, als ik zeg dat we geen 5 boeken in de koffer willen meenemen voor de vakantie. De vakantiebieb is daar dus een ideale oplossing voor. Voordat je thuis weggaat, download je de app en daarna download je de boeken die je graag wilt lezen op vakantie. Het is het meest handige om dit bij voorbaat al thuis te doen, mocht je op je vakantiebestemming of onderweg geen Wifi hebben. Als je de boeken eenmaal hebt gedownload, kun je beginnen met genieten. Al je vakantieboeken staan op een ipad/telefoon/tablet en dus bespaart het een gewicht van 5 boeken. Ideaal! Maar welke boeken zijn er nu allemaal beschikbaar in de vakantiebieb?

De volgende schrijvers zijn terug te vinden in de vakantiebieb:

 • Lineke Dijkzeul
 • Jaap Robben
 • David Baldacci
 • David Nicholls
 • Tess Gerritsen
 • Nicci French
 • Anita Verkerk
 • Rosamund Lupton
 • Paul van Loon
 • John Flanagan
 • Julie Kagawa
 • En nog veel meer! Neem ook eens een kijkje op: http://vakantiebieb.nl/ of download gewoon de app en kom er zelf achter!

Persoonlijk heb ik de vakantiebieb dit jaar pas voor het eerst gedownload en ben er positief over. Het is heerlijk om een selectie gratis boeken te kunnen downloaden en te kunnen lezen in de zomervakantie. Er zijn zeker wat titels in de vakantiebieb die ik graag nog zou willen lezen voor 31 augustus. Het enige nadeel van de vakantiebieb vind ik de delen van boekenseries. Neem nou bijvoorbeeld het boek van Nicci French, donderdagskinderen. Een hele goede psychologische thriller, maar wel het vierde deel in de hele serie.. De eerste drie delen kun je niet terug vinden in de vakantiebieb. Nu is het wel zo dat je deze boeken ook apart van elkaar kunt lezen, maar ik raad toch aan om de serie gewoon vanaf het begin te volgen daar er toch een onderliggende verhaallijn in zit. Anyway als je dus de eerste drie boeken van de serie niet hebt gelezen, valt dit boek dus al af. Wat ik nog meer jammer vind, is dat de vakantiebieb maar geopend is tot en met 31 augustus, maarja het leven is niet één grote vakantie hè?!

Benieuwd naar de vakantiebieb? Download de app dan snel, want 31 augustus is de vakantiebiebpret voorbij!

Veel plezier!

Liefs, Jennifer

Bron: http://vakantiebieb.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s