Populaire boekenseries die ik niet gelezen heb #1

Er zijn zoveel boekenseries in de wereld, waaronder een aantal hele bekende! Zelf vind ik het lezen van boekenseries heerlijk en daarom heb ik ook veel populaire boekenseries gelezen. Maar er zijn een aantal populaire boekenseries die ik nog niet gelezen heb. Welke dit zijn en waarom ik deze boeken niet heb gelezen, kunnen jullie in dit artikel teruglezen. Veel leesplezier!

De Harry Potter boeken van J.K Rowling

Van Harry Potter heeft iedereen wel eens gehoord. Heb je niet van de boeken gehoord, dan ken je Harry Potter wel van de films. Want zo ken ik Harry Potter namelijk. Mijn ouders gingen altijd met mij naar de Harry Potter filma in de bioscoop. Langzamerhand heeft mijn moeder ook de boeken gekocht zodat mijn broer en ik die konden lezen. Helaas was ik toen nog niet zo’n leesfanaat en heb daarom de boeken ook niet gelezen Waar de boeken nu zijn gebleven? Ik heb werkelijk geen idee. Erg jammer, want sinds vorig jaar wil ik erg graag de boekenserie van Harry Potter lezen. Ik heb er zoveel positiefs over gehoord! Als ik de serie ga lezen, zou ik wel graag de Engelse boeken willen lezen. Ik weet niet precies waarom, maar ik denk dat het meer ”sfeer” geeft met lezen. Als jullie begrijpen wat ik bedoel.

Game of thrones van George R. R. Martin

Dit is ongeveer hetzelfde verhaal als bij Harry potter. Alleen is er geen filmreeks van Game of Thrones, maar een televisieserie. Mijn vriend heeft jaren geroepen dat ik de tv serie moest kijken, maar ik had er (dacht ik) niets mee. Na al dat aandringen, ben ik toch maar begonnen en ik heb alle vijf seizoenen van de serie in één maand gekeken. Zo goed vond ik deze televisieserie! Ik ken een aantal mensen die de boekenserie hebben gelezen. Zij gaven aan dat de verhaallijn in de boeken anders is, maar dat de boeken wel heel goed zijn. De boeken van Game of Thrones staan daarom ook hoog op mijn wishlist.

De selectie trilogy – Kiera Cass

De selectie trilogie, ik zie de boeken vaak liggen en hoor ook vaak de meningen van andere mensen over deze serie. Welke heel erg wisselend zijn. De één is weg van de boekenserie en de ander vindt er niks aan. Vorige zomer wilde ik al heel graag het eerste deel lezen en ik zal er niet om liegen als ik zeg dat ik ook wel een beetje door de mooie kaft werd getrokken. Ieder heeft natuurlijk zijn smaak, maar ik ben nog steeds aan het twijfelen of ik hem wel of niet zal lezen. Wat denken jullie?

Vrees me, verwoest me, breek me van Tahereh Mafi

Van deze serie weet ik persoonlijk niet heel veel. Het is een serie die ik in elke winkel wel terug zie en toen ik de flaptekst las, werd ik eigenlijk wel getrokken. Het lijkt mij namelijk een hele interessant verhaallijn. Deze boekenserie staat ook hoog op verlanglijstje. Ik ken niet veel mensen die deze serie gelezen hebben, maar ik lees wel veel positieve recensies op het web.

The maze runner series van James Dashner

Ik zal eerlijk zeggen dat ik deze boekenserie niet kende totdat ik hoorde van de film ”The maze runner”. De trailer trok me niet heel erg, maar dor het ”gehype” van mijn vriendenkring ben ik de film toch maar gaan kijken. Ik vond hem persoonlijk heel saai, geen film voor mij. Zo’n filmervaring is ook niet echt een visitekaartje om de boekenserie te gaan lezen, maar het boek is immers wel altijd beter dan de film, toch? Na wat rondvraag gedaan te hebben over de boeken, kwam ik er al snel achter dat er toch wat negatieve ervaringen waren met betrekking tot de boeken. Dus die boekenserie laat ik mooi zitten! 🙂

Ik sta te springen om de boekenseries van Harry Potter, Vrees me en Game of thrones te lezen. Ze staan ook erg hoog op mijn Wish-list.

Welke populaire boekenseries hebben jullie niet gelezen?

Liefs Jennifer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s