Birthday books!

Hallo allemaal! Gisteren ben ik jarig geweest en heb ik een hele leuke en gezellige dag met de familie gehad. Daarnaast heb ik een aantal boeken cadeau gekregen. Kijk je mee naar welke boeken dit zijn?

In de ochtend werd ik al gelijk gebombardeerd met cadeau’s op bed van mijn vriend. Hij weet dat ik al een hele tijd de game of thrones boeken wil kopen/lezen en heeft me er een aantal cadeau gedaan.. Ik heb 4 boeken van Game of thrones gekregen, namelijk:

  • Game of thrones: Het spel der tronen (deel 1)
  • Game of thrones: De strijd der koningen (deel 2)
  • Game of thrones: Een storm van zwaarden (deel 3)
  • Game of thrones: Een feestmaal voor kraaien (deel 5)

Samenvatting Deel 1: In het eerste boek van de epische serie Game of Thrones staan de families Stark en Lannister lijnrecht tegenover elkaar. De strijd om de IJzeren Troon barst los. Ver voorbij de machtige ijsmuur die de noordgrens van het koninkrijk sinds mensenheugenis beschermt, roert zich een lang vergeten vijand. Maar ieders blik is naar het zuiden gericht, naar het hof waar de machtige Lannisters sterke spelers zijn. Immers, de macht van de koning is tanende, zijn Hand is onder verdachte omstandigheden aan zijn eind gekomen, velen zijn uit op eigen gewin. Toch zijn er nog trouwe onderdanen. De Starks van Winterfell bijvoorbeeld, hard en onverzettelijk als hun bevroren domein. Als de koning Eddard Stark tegen diens zin benoemt tot zijn nieuwe Hand, worden zowel hij als zijn familie betrokken bij de meest omvattende machtsstrijd ooit, het levensgevaarlijke Game of Thrones.

DSC00560   DSC00558

Nu zal je misschien denken, waar is deel 4? Nou deel 4 was in de herdruk en was daarom momenteel niet verkrijgbaar in de boekenhandel. Maar dat maakt helemaal niets uit. Ik ben super blij en dankbaar dat mijn vriend deze boeken voor me heeft gekocht. Daarnaast heeft hij de boeken met de kaft van de series gekocht. Welke ik prachtig vind. Een echte eyecatcher voor in de boekenkast.

Mijn vader gaf me daarnaast ook nog een drietal boeken cadeau. En hij heeft ze precies goed uitgekozen! Van mijn vader kreeg ik:

  • Stephen King – The shining

Samenvatting: De pas vijfjarige Danny Torrance heeft een gave: ‘het licht’, zoals de oude meneer Hallorann het noemt. In het Overlook Hotel, waar ze wonen omdat Danny’s vader er als huismeester werkt, nemen Danny’s visioenen angstaanjagende vormen aan. Hevige sneeuwstormen sluiten het hotel volledig af van de buitenwereld. Het hotel zou verlaten moeten zijn, maar wie is de dame in kamer 217 en wie zijn de gemaskerde gasten die maar met de lift op en neer blijven gaan?

  • Christiane Felscherinow – Christiane F.

Samenvatting: De Berlijnse Christiane F. gebruikt op haar dertiende voor het eerst heroïne. Een waargebeurd verhaal.
Zonder dat haar ouders of haar school het weten, raakt de dertienjarige Christiane verslaafd aan de hard drugs. ’s Ochtends gaat ze gewoon naar school. ’s Middags tippelt ze op het metrostation Zoo en op straat om aan geld te komen voor haar verslaving. Christianes moeder merkt niets van haar dochters dubbelleven en als ze Christianes probleem ontdekt is het al bijna te laat. Kan Christiane zich nog ontworstelen aan haar uitzichtloze situatie?

  • Cassandra Clare – Kronieken van de onderwereld: Stad van Glas

Vanwege risico op spoilers zal ik hier geen samenvatting vermelden 🙂

DSC00562

Mijn vader heeft mooi wat variatie erin gegooid. Een young adult, een soort thriller/horror en een waargebeurd verhaal.

Ik ben heeeeeel erg bijj met de cadeau’s die ik heb gekregen. Ik heb 7 nieuwe prachtige boeken voor in de boekenkast en heb dus de komende tijd genoeg leesvoer (waarschijnlijk heb ik binnen een maand zelf ook weer twee nieuwe boeken gekocht). Naast mijn mooie boeken heb ik ook 2 dubbelwandige koffie/thee glazen gekregen waardoor ik nu een kopje thee goed kan vasthouden tijdens het lezen zonder me aan de mok te verbranden. Groot voordeel aan dubbelwandige theeglazen. Daarnaast blijft de thee ook nog eens goed warm. Dat was het weer voor mijn verjaardag! Binnenkort kunnen jullie dus recensies verwachten van bovenstaande boeken 🙂

Momenteel ben ik Kronieken van de onderwereld: Stad van vuur aan het lezen.

Welk boek zijn jullie nu aan het lezen?

Liefs Jennifer

3 gedachtes over “Birthday books!

  1. The lord of the rings van J.R.R. Tolkien! Wist wel iets van het verhaal, maar niet veel en heb de films dan ook nog nooit gezien. Dus het was wel tijd om het te gaan lezen en man, wat is het goed!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s