Tip: Goedkoop boeken scoren!

Houd je ook zo van boeken, maar zit je een beetje krap met het geld? Met deze tips kun je goedkoop boeken lezen/kopen. Lees je mee?

Zelf boeken kopen kost al gauw ontzettend veel geld. Per boek ben je al gauw 10 tot 20 euro kwijt en dan heb je er in sommige gevallen ook niet zo heel lang plezier van. Want een boek lees je al snel uit. Daarom is de meest logische en goedkope manier om boeken te lezen de:

  • Bibliotheek: De meeste dorpen en steden hebben bibliotheken waar je tegen een goedkoop tarief boeken kan lenen. Ik weet dat ik vroeger zelf een gratis lidmaatschap had op de bibliotheek (omdat ik een middelbare scholier was) en dat ik alleen voor boeken hoefde te betalen als ik te laat was met inleveren. Tegenwoordig betaal je een abonnementsprijs voor een jaar en het gehele jaar kun je dan een (onbeperkt) aantal boeken lenen. Dit ligt aan het soort abonnement dat je hebt. Zo’n abonnementsprijs kan al gauw oplopen tot 40 euro, maar vier boeken zijn ook al gauw 40 euro!

Mijn favoriete manier om goedkoop boeken te scoren is toch wel:

  • Markten: Op markten verkopen ze vaak tweedehands boeken in een meestal wel goede conditie. Zo heb ik ooit eens het boek Goede raad van J.K Rowling voor 5 euro op een markt gekocht terwijl de nieuwprijs 20 euro was. En het boek zag er nog als nieuw uit. Het is echt geluk hebben met markten, maar zeker de moeite waard!

Een andere manier om tegen een laag tarief boeken te kopen is:

  • De afgeschreven sectie van de bibliotheek. De boeken zijn wel in een slechte conditie, maar er valt niets te klagen als het boek 1 euro kost. Zo hebben we bij ons in de buurt een jaarlijkse braderie waar de bibliotheek ook al de afgeschreven boeken verkoopt. Vaak loop ik toch weg met 4 goede titels en dat dan voor 2 of 4 euro. Daar valt niets over te zeggen.

Een manier die ik recent heb ontdekt om goedkoop boeken te kopen is:

  • Boeken ramsj. Boeken ramsj zijn licht beschadigde boeken die tegen een lager tarief worden verkocht. Ik vind de site van voordeelboekenonline.nl bijvoorbeeld heel fijn. Op deze website kun je boeken ramsj (maar ook nieuwe boeken) kopen. Ik heb al eens eerder een bestelling gedaan bij deze webshop en bespaarde toch al gauw 10 euro. Terwijl de enige beschadiging een doffe kaft was. Bij het andere boek kon ik niet eens een beschadiging vinden.

Natuurlijk kun je ook nog altijd tweedehands boeken kopen bij bol.com, marktplaats of in een bepaalde boekenwinkel. Maar bovenstaande manieren zijn ook heel fijn en kunnen al gauw een paar euro’s besparen.

Koop jij wel een tweedehandsboeken?

Liefs Jennifer

(Afbeelding is niet van mij, ik bezit deze afbeelding niet. Bron: www.boekensteunenmensen.nl )

Een gedachte over “Tip: Goedkoop boeken scoren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s