How I read

In dit artikel beschrijf ik mijn manier van lezen. Wat ik heerlijk vind met lezen en waar ik totaal niet tegen kan. Lees snel verder en misschien is dit herkenbaar voor jullie!

Nu de zomer toch wel op zijn einde loopt, begint het bij mij steeds meer te kriebelen. Lekker onder een dekentje kruipen, een kopje thee en met een goed boek erbij. Als ik iets heel fijn vind, is het om in de herfst of de winter een goed boek te lezen. Dit is een lijst van mijn reading essentials!

  • Een comfortabele plek: Als er iets is wat ik belangrijk vind, is het een fijne plek om te lezen. Doorgaans nestel ik mezelf altijd op de bank of op bed. Ik kan gewoon niet lekker lezen in een stoel of in een bureaustoel. Het moet een zachte plek zijn waar ik het liefst ook nog kan liggen.
  • Een warm drankje: Een boek lezen zonder een drankje ernaast kan gewoon niet. Ik vind het heerlijk om een lekker kopje thee te zetten of een kopje koffie. Het ligt er natuurlijk wel aan hoe laat het is. In de avond drink ik het liefst kamillethee met honing, maar in de ochtend of middag vind ik een kopje koffie of een kopje thee (met pit) wel erg lekker.
  • Food: Als ik lees krijg ik best wel snel honger. Eten is dus ook hartstikke welkom. Ik ben wel iemand die mijn boeken niet vies wil maken, dus chips skip ik. Maar een koekje daarentegen, een stuk versgebakken cake/taart of een reep chocolade is altijd goed.
  • Een dekentie: Met name in de koude seizoenen is een dekentje erg fijn. Ik vind het heerlijk om het mezelf nog comfortabeler te maken met een knusse en zachte deken.
  • Kaarsen: Ook dit is iets wat ik heerlijk vind in koude seizoenen. Maakt niet uit of het op klaarlichte dag is of in de avond. Een geurkaars maakt de boel veel knusser en de kamer gaat ook nog eens lekker ruiken. Mooi meegenomen!

Dit is toch wel de top 5 van mijn reading essentials. Er zijn ook een paar dingen die ik totaal niet fijn vind tijdens het lezen waardoor ik me ook niet goed op de verhaallijn kan concentreren, en dat zijn:

  • Muziek/tv die hard staat: Ja helaas kan ik echt niet met muziek op lezen. Af en toe lukt me dit wel eens maar dat is maar in een enkel geval. Als ik bijvoorbeeld in het vliegtuig zit en er is een krijsende baby aanwezig. Dan helpt de muziek me om de baby niet meer te horen en dan word ik daardoor niet afgeleid van mijn verhaal. Wat ik nog erger vind dan muziek tijdens het lezen is toch wel Nederlandse tv programma’s die hard staan. Probeer dat maar eens uit! Je leest een verhaal en op hetzelfde moment hoor je een verhaal op televisie. Op een gegeven moment kan ik mijn verhaallijn in het boek niet meer volgen..
  • Chips: Chips vervuilt alleen maar mijn pagina’s, dus niet welkom!
  • Stress: Als ik veel stress heb, dan kan ik moeilijk afschakelen met een boek. Ik zit dan met zoveel gedachten in mijn hoofd dat ik me niet kan concentreren op het verhaal. Met andere woorden, ik lees de woorden maar snap er uiteindelijk niets van..

Dit waren wel mijn do’s en dont’s met lezen. Zijn deze herkenbaar voor jullie?

Wat vinden jullie wel en niet fijn tijdens het lezen?

Liefs Jennifer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s