Shoplog: Dekker v.d Vegt in Nijmegen

Op woensdag ben ik samen met mijn vriend een dagje naar Nijmegen geweest. In plaats van lekker veel kleding te shoppen, heb ik boeken geshopt. Kijk je mee naar welke dit zijn?

Woensdag ben ik voor het eerst ooit in Nijmegen geweest. Ik wilde er lekker een dagje tussen uit en vond Nijmegen wel eens de moeite waar. Bij aankomst zijn mijn vriend en ik eerst lekker op een terrasje gaan zitten en daarna kon de shopjacht beginnen! Ik had nog een aantal VVV bonnen thuis liggen en wilde deze heel graag aan een paar boeken besteden. Toen ik met mijn vriend een winkelstraatje in liep, stuitten we op een boekhandel, Dekker v.d Vegt. Toen ik naar binnen liep was ik de boeken hemel terecht gekomen. Dit is één van de mooiste en grootste boekhandels die ik ooit heb gezien!

DSC00571   image-2015-08-27

De muren bestonden als het ware uit boekenkasten en als je door de winkel liep, kwam je alleen maar tafels tegen met acties, top 10 fictie/literatuur/YA of aanraders door personen zelf. Het is een hele mooie sfeervolle winkel en in de toekomst is deze winkel echt wel de moeite waard om nog eens naar terug te gaan.

Persoonlijk sprong ik als eerste af op de fantasy en young adult boekenkasten. Ik ben ook nog een kijkje gaan nemen bij de tweedehands boeken en bij de literatuur en thriller kasten. Ik heb de volgende aankopen gedaan:

  • Jeanne Ryan – Charisma

image-2015-08-28

Samenvatting; Aislyn is verlegen. Zo erg dat ze wegvlucht van feestjes en opziet tegen haar bijbaantje als badjuf. Dan krijgt ze de kans om alles te veranderen. Een dokter biedt haar een dosis Charisma aan, een gentherapie die haar het stralende middelpunt zal maken. De therapie is niet getest, maar Aislyn kan het aanbod niet weerstaan.
Zodra het medicijn in haar bloed zit, begint het te werken. Vanaf dan is ze levendig en populair. Gek genoeg merkt ze dat anderen hetzelfde gedrag vertonen. Eerst lijkt alles beter dan het was, maar als mensen ziek worden en zelfs sterven, slaat de angst toe. De media doen uitvoerig verslag van de besmettelijke, dodelijke ziekte. Aislyn moet een manier vinden om het gen te stoppen, voor het te laat is, maar de dokter is spoorloos…

Met dit boek kwam mijn vriend aanzetten, waarschijnlijk omdat er konijnen op de kaft staan (en ik ben gek op konijnen), maar toen hij de flaptekst las, vond hij het een goed verhaal en ik was het wel met hem eens dus zodoende dat ik dit heb gekocht. Ik ben erg nieuwsgierig naar hoe het verhaal zich gaat ontwikkelen en ik hoop niet dat het cliché eindigt. Ik heb gek genoeg nog geen een recensie voorbij zien komen van dit boek dus ik ben benieuwd. Dit boek kostte €18.99.

  • Stephanie Meyer – Morgenrood

image-2015-08-28

Samenvatting: ‘Je hoeft niet bang te zijn,’ mompelde ik. ‘Wij horen bij elkaar.’ Ik werd helemaal overweldigd door de waarheid van mijn eigen woorden. Dit moment was zo perfect, zo volmaakt, dat er simpelweg niet aan getwijfeld kon worden. Hij sloeg zijn armen om me heen en drukte me tegen zich aan, als zomer en winter. Ik had het gevoel dat elk zenuwuiteinde in mijn lichaam onder stroom stond. ‘Voor altijd,’ beaamde hij. Bella Swan heeft een roerig jaar vol verleidingen, verlies en strijd achter de rug en staat nu voor het ultieme keerpunt. Ze wordt verscheurd door haar intense passie voor Edward enerzijds en haar grote vriendschap met Jacob anderzijds. Kiest ze voor de duistere maar verleidelijke wereld van de onsterfelijken, of besluit ze toch een volledig menselijk en dus sterfelijk leven te leiden? Bella is de schakel geworden in het eeuwigdurende conflict tussen de weerwolven en de vampiers. Haar keuze bepaalt het lot van beide stammen. Morgenrood is het verbazingwekkende slot van het passionele en meeslepende liefdesverhaal van Bella en Edward, dat begon met Twilight, Nieuwe maan en Eclips. In Morgenrood worden de geheimen en mysteries van deze adembenemende serie eindelijk onthuld.

Ik denk dat iedereen dit boek wel kent. Ik heb alle delen van Twilight behalve Morgenrood en heb hem ook nog gelezen. Toen ik deze zag staan, tweedehands, voor €6 besloot ik hem te kopen.

  • Victoria Aveyard – Red Queen

image-2015-08-28

Samenvatting: sweeping tale of seventeen-year-old Mare, a common girl whose once-latent magical power draws her into the dangerous intrigue of the king’s palace. Will her power save her or condemn her?
Mare Barrow’s world is divided by blood—those with common, Red blood serve the Silver- blooded elite, who are gifted with superhuman abilities. Mare is a Red, scraping by as a thief in a poor, rural village, until a twist of fate throws her in front of the Silver court. Before the king, princes, and all the nobles, she discovers she has an ability of her own.
To cover up this impossibility, the king forces her to play the role of a lost Silver princess and betroths her to one of his own sons. As Mare is drawn further into the Silver world, she risks everything and uses her new position to help the Scarlet Guard—a growing Red rebellion—even as her heart tugs her in an impossible direction. One wrong move can lead to her death, but in the dangerous game she plays, the only certainty is betrayal

Ik heb zoveel goeds over dit boek gehoord! Toen ik hem zag liggen, moest ik hem gewoon meenemen. Het is we een Engels boek en het is een tijdje geleden dat ik Engels heb gelezen, maar ik heb er wel zin in! Dit boek kostte €11.95

  • S.K Tremayne – Ijstweeling

image-2015-08-28 (1)

Samenvatting: Een van Sarahs dochters sterft. Maar kan zij zeker weten wie van de twee? Een jaar nadat een van hun identieke tweelingdochters, Lydia, door een ongeluk overlijdt, verhuizen Angus en Sarah Moorcroft naar een klein Schots eiland dat Angus van zijn oma heeft geërfd, in de hoop hun verwoeste leven weer op te pakken. Maar wanneer hun andere dochter, Kirstie, meent dat ze haar identiteit hebben verwisseld – dat zij Lydia is – stort hun wereld opnieuw in. Als de winter oprukt, en Angus voor zijn werk op het vasteland moet verblijven, lijkt het verleden Sarah in te halen en wordt Kirstie (of is het Lydia?) steeds onrustiger. Wat is er nou echt gebeurd op de fatale dag dat een van haar dochters overleed.

Dit lijkt me echt zo’n heerlijke creepy thriller met ook wel een psychologisch randje. Ik ben erg benieuwd naar dit boek. Dit was wederom weer op aanraden van mijn vriend. Die ik echt wel vaker mee moet nemen op boekenjacht! Dit boek kosste €17.50

Nu we het toch over mijn vriend hebben. Weten jullie nog dat hij voor mijn verjaardag mij de boekenserie van Game of Thrones cadeau heeft gedaan? Hij had deel 4 niet gekocht omdat deze toen in de herdruk was. Je raad nooit welk boek hij voor mij heeft gekocht?

  • George R. R. Martin – Game of thrones: Een storm van zwaarden deel 2 (deel 4 in de gehele serie)

image-2015-08-28 (1)

Ik zal hier maar geen samenvatting bij zitten omdat ik anders jullie en mijzelf spoilers ga geven en dat willen we niet.

Dit zijn de boeken die ik heb gekocht. Een paar van deze titels zullen op mijn TBR lijst van september komen te staan. Van welk boek willen jullie graag een review?

Liefs Jennifer

6 gedachtes over “Shoplog: Dekker v.d Vegt in Nijmegen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s