TBR: September

In dit artikel vertel ik je welke boeken ik wil (en ga proberen te) lezen in de maand van september. Benieuwd welke boeken ik ga lezen en waarvan je waarschijnlijk een review kan verwachten? Lees dan snel verder!

  • Christiane Felscherinow – Christiane F

DSC00590

Samenvatting: De Berlijnse Christiane F. gebruikt op haar dertiende voor het eerst heroïne. Een waargebeurd verhaal. Zonder dat haar ouders of haar school het weten, raakt de dertienjarige Christiane verslaafd aan de hard drugs. ’s Ochtends gaat ze gewoon naar school. ’s Middags tippelt ze op het metrostation Zoo en op straat om aan geld te komen voor haar verslaving. Christianes moeder merkt niets van haar dochters dubbelleven en als ze Christianes probleem ontdekt is het al bijna te laat. Kan Christiane zich nog ontworstelen aan haar uitzichtloze situatie

Ik heb dit boek gekregen voor mijn verjaardag en sinds dat het in mijn boekenkast staat jeuken mijn ogen al om het te gaan lezen. Toen ik boeken was uit aan het zoeken voor september, moest ik deze toch als eerste uit de boekenkast halen. Daarnaast past het boek ook weer mooi in mijn werk. Omdat ik ook met mensen met een verslaving werk is dit boek een mooie toevoeging in het kader van verslavingsproblematiek en me hierin dan ook meer te kunnen inleven.

  • Victoria Aveyard – Red queen

DSC00591

Samenvatting: sweeping tale of seventeen-year-old Mare, a common girl whose once-latent magical power draws her into the dangerous intrigue of the king’s palace. Will her power save her or condemn her?
Mare Barrow’s world is divided by blood—those with common, Red blood serve the Silver- blooded elite, who are gifted with superhuman abilities. Mare is a Red, scraping by as a thief in a poor, rural village, until a twist of fate throws her in front of the Silver court. Before the king, princes, and all the nobles, she discovers she has an ability of her own.
To cover up this impossibility, the king forces her to play the role of a lost Silver princess and betroths her to one of his own sons. As Mare is drawn further into the Silver world, she risks everything and uses her new position to help the Scarlet Guard—a growing Red rebellion—even as her heart tugs her in an impossible direction. One wrong move can lead to her death, but in the dangerous game she plays, the only certainty is betrayal

Dit boek is niet aan me voorbij gegaan. Overal zowel op blogs als booktube praten mensen over dit boek. Ik was aan het twijfelen of ik dit boek echt zou lezen deze maand, maar een volger wilde graag een review zien van dit boek. Dus daarvan ga ik werk maken. En daarnaast heb ik ook wel zin om weer eens Engels te lezen 🙂

  • George R. R Martin – Game of thrones: Het spel der tronen

DSC00589

Samenvatting: Deel 1: In het eerste boek van de epische serie Game of Thrones staan de families Stark en Lannister lijnrecht tegenover elkaar. De strijd om de IJzeren Troon barst los. Ver voorbij de machtige ijsmuur die de noordgrens van het koninkrijk sinds mensenheugenis beschermt, roert zich een lang vergeten vijand. Maar ieders blik is naar het zuiden gericht, naar het hof waar de machtige Lannisters sterke spelers zijn. Immers, de macht van de koning is tanende, zijn Hand is onder verdachte omstandigheden aan zijn eind gekomen, velen zijn uit op eigen gewin. Toch zijn er nog trouwe onderdanen. De Starks van Winterfell bijvoorbeeld, hard en onverzettelijk als hun bevroren domein. Als de koning Eddard Stark tegen diens zin benoemt tot zijn nieuwe Hand, worden zowel hij als zijn familie betrokken bij de meest omvattende machtsstrijd ooit, het levensgevaarlijke Game of Thrones.

Ik heb nog zo gezegd, in mijn vorige artikel over tips bij het lezen tijdens drukke periodes, geen dikke pullen! Maar ik kan de verleiding niet weerstaan. Ik wil dit boek zo graag lezen! Dat is eigenlijk ook de reden dat ik maar 3 boeken heb uitgekozen deze maand en geen vijf stuks.. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in om deze te lezen.

Dit zijn de boeken die ik deze maand ga lezen. Welke boek(en) ga jij deze maand lezen?

Liefs Jennifer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s