Afraders #1 Saskia Noort – Koorts

Slechte boeken, we kennen ze allemaal. In dit artikel vertel ik je welk boek ik niet met plezier gelezen heb en waarom ik je deze afraadt.

Het eerste boek dat ik je wil afraden is Koorts van Saskia Noort. Wat een ontzettend slecht boek was dit. Ik houd normaal wel van Saskia noort. Ik heb de eetclub, debet en verbouwing van Saskia Noort met veel plezier gelezen. Ze heeft een wat brutale schrijffstijl maar weet altijd heel veel spanning in het verhaal te gooien. Met deze zelfde verwachtingen stapte ik ook dit boek in, maar helaas kwam het verhaal moeilijk op gang.

Samenvatting: Een zinderende thriller over de gevaarlijke verleiding van de roes en het verleggen van grenzen.
Dorien is vijfendertig, redactrice bij het vrouwentijdschrift eva en ze staat op het punt zich te settelen en aan kinderen te beginnen. Dan ontmoet ze Ellen, styliste en bruisende single, en wordt ze geconfronteerd met de voorspelbaarheid van haar leven. Ze beëindigt haar relatie en vertrekt met Ellen voor een week naar Ibiza, het eiland waar de vrijheid dagelijks gevierd wordt. Ibiza voldoet aan al hun verwachtingen en de twee vriendinnen storten zich in het feestgedruis. Tot een van hen plotseling verdwijnt. Vanaf dat moment begint een koortsachtige zoektocht over het zonnige, vredig ogende eiland, langs de mooiste maar ook de lelijkste plekken die Ibiza rijk is – en een gruwelijke waarheid komt aan het licht.

Het verhaal op zich was best aantrekkelijk voor mij als lezer. Twee vriendinnen die samen naar Ibiza op vakantie gaan waarvan er een vermist wordt. Spannend zou je denken, maar helaas beschreef Saskia het verhaal zo dat er maar weinig voortgang in zit, een zinderende thriller was het dus echt niet. Alles werd heel gedetailleerd geschreven en ging voor het grootste geheel over de eigen problemen van het hoofdpersonage en niet zozeer over de vermissing van haar vriendin. Je doorloopt bijna de hele midlife crisis van Dorien. Er zat weinig spanning in, behalve in de 10 laatste bladzijden, en toen had ik er ook niet zoveel zin meer in. Ik heb tijdens het lezen meerdere malen overwogen om te stoppen met het boek, maar ik bleef door lezen want ik hoopte dat het boek ineens heel anders zou worden, maar helaas kwam die verwachting niet uit.

Dit exemplaar staat nog in mijn boekenkast, maar wegens een slechte lezersherinnering zal deze waarschijnlijk binnenkort uit mijn boekenkast vliegen!

Welk boek vinden jullie een afrader?

Liefs Jennifer

6 gedachtes over “Afraders #1 Saskia Noort – Koorts

 1. Dit boek heb ik niet gelezen, maar mijn ultieme afrader is toch echt wel Goudkust van Suzanne Vermeer. Heb ik ook nog een heel negatieve review over geschreven, oeps! Veel mensen vinden het een leuk boek, snap ik niets van!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ieder zijn eigen smaak.. Er zullen mensen zijn die Koorts een fantastisch boek vinden. Ik heb verder eigenlijk nog nooit iets van Suzanne Vermeer gelezen Was Goudkust voor jou het enige boek dat je van Suzanne Vermeer hebt gelezen of heb je nog andere boeken van haar gelezen?

   Like

   1. Ja, Goudkust is het enige boek wat ik van haar heb gelezen en daar zal het ook bij blijven, haha!

    Like

 2. Het Hemelse Gerecht van Renate Dorrestein (ik moest hem voor school lezen, maar alsnog). Het boek heeft een heel raar verhaallijn en is gewoon lastig te volgen. Afrader dus! 😛 Liefs, Wendy

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s