Tip: Hoe om te gaan met slechte boeken

Helaas heb ik al eerdere malen een boek gelezen die ik niet zo heel erg goed vond. In dit artikel geef ik je tips om met slechte boeken om te gaan.

Ten eerste wil ik zeggen, iedereen ervaart een boek anders. Ik vind bijvoorbeeld Koorts van Saskia Noort een erg slecht boek terwijl er ook lezers zullen zijn die het boek geweldig vinden. Iedereen ervaart een boek anders en heeft er een andere mening over, maar als boeken heel slecht zijn, is heet wel fijn om te weten hoe je hierdoor heen kunt komen.

Ik zelf vind het persoonlijk altijd fijn om een boek uit te lezen, hoe slecht deze ook is. Maar mijn eerste tip is, als een boek echt slecht is en je komt er echt niet doorheen, stop er dan gewoon mee. Niets is zo vervelend als jezelf dwingen om een boek uit te lezen. Maar als je toch graag je boek wilt uitlezen dan kunnen de volgende tips je helpen:

  • Houd het positieve voor ogen: Er is een reden waarom je dit boek wou lezen, houd dit doel voor ogen. Het kan een enthousiaste recensie van iemand anders zijn, het onderwerp of wat dan ook.
  • Maak jezelf enthousiast: Zoek recensies van anderen op over dit boek, als je leest dat de plottwist in de laatste 30 pagina’s het boek het helemaal waard waren dan ga je als een enthousiast iemand verder lezen
  • Plan je pagina’s in: Spreek met jezelf al dat je elke dag 10 pagina’s van het boek leest. Dan is dat boek in een maandje zo uit
  • Lees daarnaast een goed boek: Als je een slecht boek bent aan het lezen, is het fijn om dit af te wisselen met een goed boek zodat je je interesse in lezen niet verliest. Deze tip is heel goed te combineren met de vorige tip; lees 10 pagina’s uit het slechte boek en daarnaast een onbeperkt aantal pagina’s uit je goede boek.

Wat doen jullie als jullie een slecht boek lezen?

Liefs Jennifer

Disclaimer: Afbeelding is niet van mij, maar van: http://carmensbookadventure.blogspot.nl/2012/08/books-that-are-hard-to-read.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s