Een ode aan Booktube!

In dit artikel geef ik een ode aan booktube en aan mijn favoriete booktuber van dit moment! Nieuwsgierig wat booktube is? Lees dan snel verder!

Booktube is voor mij een community op youtube waarbij mensen over books tuben, met andere woorden zij houden een boekenblog middels videokanaal bij. Net zoals andere mensen een beauty kanaal hebben en daar over beauty producten en andere zaken praten.

Ik heb booktube nou ongeveer een jaar geleden ontdekt en kijk eigenlijk maar naar één booktuber.. Omdat ik gewoon geen andere booktuber vind die met zo’n enthousiasme en passie verteld als zij. Bovendien heeft ze de mooiste bookshelf die ik ooit heb gezien! Dus als jullie nog suggesties hebben voor goede booktubers. Ze zijn van harte welkom! De booktuber waar ik het net over had is abookutopia. Dit is de link naar haar youtube kanaal: https://www.youtube.com/user/abookutopia

Sasha Alsberg van Abookutopia heeft nu iets meer als 200.000 subscribers en die zijn allemaal meer dan dik verdiend! Naast dat Sasha recensies geeft van boeken, doet ze ook nog andere boek gerelateerde zaken. Zij is in ieder geval de reden dat ik mijn eigen boekenblog ben begonnen. Ik vind haar heel inspirerend en sta altijd te springen om haar video’s te kijken. Het is wel een Engelstalige booktuber, maar dat maakt voor mij helemaal niets uit.

Ze upload tegenover andere youtubers heel vaak. Ik heb een paar weken meegemaakt waarin ze om de dag een video online zette. Ze is sinds dit schooljaar naar een universiteit in Boston gegaan en upload daarom nu iets minder. Haar favoriete auteurs zijn Sarah J. Maas en Jennifer L. Armentrout. Ze leest en recenseert veel YA boeken. Sinds ik naar haar kijk ben ik ook meer van de YA en lees (en koop) ik ook vaak boeken die zij aanraadt.

Het is in ieder geval echt eens de moeite waard om een kijkje te nemen op haar kanaal. Kijken jullie wel eens naar booktubers? En zo ja, wie dan?

Liefs Jennifer

2 gedachtes over “Een ode aan Booktube!

  1. Sasha is ook mijn favoriete book tuber! Ik kijk voor de rest ook niet zo super veel booktubers, maar eentje en dat is maureenkeavy! Vind haar ook echt hele leuke video’s hebben en ze heeft een hele eerlijke mening en dat vind ik persoonlijk erg fijn 🙂 Liefs, Wendy

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s