De beste boekverfilmingen

Boekverfilmingen, lastig item.. Een boek is immers altijd beter dan de film toch? Of zijn er misschien toch een paar films die gelijk opgaan met het boek? Ik ken er wel een paar!

Divergent

Samenvatting film: Het verhaal speelt zich af in het futuristische Chicago. Beatrice (Shailene Woodley) is een van de vele tieners die op haar 16e uit een van de vijf groeperingen moet kiezen waarin de stad is verdeeld: oprechtheid, onverschrokkenheid, eruditie, vriendschap en zelfverloochening. Uit een test moet blijken welke het beste bij haar past. Beatrice maakt aan de hand van de test haar keuze en krijgt in haar gekozen factie te maken met een heftige inwijding, die het uiterste van haar vraagt. Maar niet alleen van haar. De concurrentie is groot. Wie zal het halen en wie wordt voor eeuwig verbannen?

Ik heb het boek op aanraden van de zus van mijn vriend gelezen. Zij heeft de magische gave dat veel boeken die zij leest worden verfilmd. Zo ook dus deze.. En wat was dit een goede boekverfilming. Ze hielden zich mooi aan het verhaallijn van het boek. En hebben enkel een paar karakters en scenes geschrapt uit de film. Ik heb de film inmiddels al vijf keer gezien omdat ik hem zo goed vind. Daarnaast vind ik het verhaal ook vrij origineel, behalve dat ik er ook wel iets van the hunger games in terug zie

The fault in our stars

Samenvatting film: Hazel en Gus zijn twee tieners die een wrange humor, een minachting voor het conventionele en de liefde delen. Hun relatie is des te wonderbaarlijker gezien het feit dat Hazels andere constante metgezel een zuurstoftank is, Gus grappen maakt over zijn beenprothese en ze verliefd op elkaar werden bij een steungroep voor kankerpatiënten.

Beetje hetzelfde verhaal. Gelezen op aanraden van de zus van mijn vriend (en ook wel omdat er zoveel over dit boek iedereen gehypt werd..). Inmiddels heb ik deze film ook al 5 keer gezien en ook deze blijf ik heel goed vinden. De film is zo trouw aan het boek en de humor die in het boek zat, is ook goed terug te zien in de film. Net zoals het vele gehuil 😦

Haar naam was Sarah

Samenvatting film: Een Amerikaanse expatjournaliste, Julia, werkt anno 2002 aan een stuk over de Vel d’Hiv (een sportstadion waar op 16 juli 1942 duizenden joden, in het bijzonder kinderen, werden gedeporteerd in Parijs). Ze ontdekt dat een langbewaard geheim het lot van haar schoonfamilie linkt aan het lot van een joodse familie. Geobsedeerd door dit verband gaat ze op zoek naar wat er met de joodse familie is gebeurd. In het bijzonder met Sarah, die 10 jaar is als haar familie gedeporteerd wordt.

Misschien een iets onbekendere onder jullie? Ik heb dit boek inmiddels al meer dan een jaar terug gelezen en het jaar daarvoor werd er best veel gepraat over dit boek en de verfilming ervan. En wat een mooi ontroerend verhaal in zowel het boek als de film. De film heeft meerdere scenes uit het boek geschrapt, maar het verhaal blijft nog steeds mooi en ontroerend. Als jullie het boek niet hebben gelezen.. Het is toch echt wel een aanrader hoor!

Welke verfilming van welk boek vinden jullie hééél goed?

Liefs Jennifer

Een gedachte over “De beste boekverfilmingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s