Een vervelend dipje

We hebben allemaal wel eens een dip. De ene keer wat erger dan de ander, maar fijn is het zeker niet. Vandaag wijk ik een beetje van mijn boeken thema af en vertel ik je wat meer over mijn dipjes.

Een dipje is voor mij een tijdsopname waarin het niet mee zit. Zo’n periode dat alles even tegen zit en je ook echt niet lekker in je vel zit. Ik heb afgelopen week toch wel enkele dipjes gehad. Soms begin ik de dag al met een vervelend gevoel. Je wordt wakker en je denkt ”vandaag gaat het niets worden”. Meestal valt het dan wel mee en neemt de dagelijkse sleur je uit je dipje. Donderdag werd ook wakker met zo’n gevoel en helaas ging dat gevoel niet weg door de dagelijkse sleur. Want alles op het werk ging mis en ik kon mijn draai echt totaal niet vinden. Aan het einde van de dag ging ik met de trein naar huis.. en kwam ik pas 2 uur later thuis omdat de machinist onwel was geworden. Begrijp me niet verkeerd. Ik hoop dat alles met de machinist goed gaat en je hoort me ook niet klagen dat ik later thuis was. Maar op zo’n dag als donderdag is het vervelend. Doordat ik zo laat thuis was, had ik weinig tijd om iets leuks te doen waardoor ik de hele dag in een constante dip zat. Vrijdag was het iets beter gegaan op het werk. Maar een vervelend gevoel had ik nog steeds. Daarbovenop kreeg ik ook nog slecht nieuws waardoor ik nog meer een dip had. Toen zag ik het dus echt niet meer zitten. Dat het weekend voor de deur stond zorgde bij mij dan ook niet meer voor een fijn gevoel.

MAAR, het is zaterdagavond (ja ik typ dit artikel al vast vooruit omdat ik morgen graag wil uitslapen!) en ik ben toch van mijn dip af. Nu ben ik over de afgelopen twee dagen na aan het denken en denk ik: Had ik iets anders kunnen doen om van mijn dip af te komen, zijn de dingen die ik heb gedaan wel voldoende geweest? En dan kom ik toch tot de conclusie dat ik meer had kunnen doen. Ik ben altijd heel hard voor mijzelf als het op prestaties aan komt. En als ik nadenk had ik eigenlijk donderdagochtend tegen het team kunnen zeggen dat ik niet zo lekker in mijn vel zat. Nu kwam dit er in de middag wel uit (met wat tranen), maar dan is het eigenlijk al te laat. Toen ik thuis kwam die avond ben ik eigenlijk gelijk aan school begonnen en heb ik nog even tv gekeken. Maar ook dan mag ik meer tijd aan mezelf geven en mezelf ”even in de watten leggen”. Dat betekent: Douchen met rituals producten, lekkere thee drinken, snoepen, een goed boek lezen en mijn favoriete huil film kijken. Op deze manier had ik vrijdag van mijn dip af kunnen zijn. Wat betreft het slechte nieuws. Hier heb ik gelukkig wel goed op gehandeld dus daar kon ik niet meer voor doen. Zaterdag ben ik lekker naar Bobbejaanland geweest met mijn vader en heb ik ook even zorgeloos kunnen genieten.

Ik ben nu gelukkig van mijn dipje af, maar er zullen er nog meer komen dit jaar en dat geldt helaas ook voor jullie. Dus mijn boodschap aan jullie: Denk als eerste aan je eigen geluk en doe wat goed voor je is. School of werk kan best een dagje wachten. En als je je rot voelt, praat erover! Dat lucht heel erg op en mensen kunnen er rekening mee houden. Gun jezelf wat verwen tijd en zorg dat je weer lekker in je vel komt te zitten!

Wat doen jullie als je een dipje hebt?

Disclaimer: Afbeelding is niet van mij, maar van: http://www.proud2bme.nl/Proud2Live/Help,_ik_ben_depressief (niet dat ik depressief ben hoor!)

Liefs Jennifer

2 gedachtes over “Een vervelend dipje

  1. Ik luister altijd heeeeeeeel veeeeeeeeel muziek als ik in een dipje zit. Ik kijk namelijk altijd anders naar muziek dan de meeste mensen doen, ik luister echt naar de tekst en probeer de reden te ontdekken waarom de artiest een liedje heeft geschreven. Om dan de boodschap door te krijgen helpt dit als een soort steuntje in de rug, dat je niet de enige bent! Helpt altijd 😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s