E-reader of echte boeken?

De laatste jaren is de technologie er sterk op vooruit gegaan. Steeds meer worden er handige ”snufjes” uitgevonden om het leven makkelijker te maken door middel van elektronica. Zo is ook de e-reader gekomen, met zijn prachtig lichte gewicht kun je hier wel kilo’s aan leesvoer opzetten. Maar echte boeken zijn toch veel fijner? (en mooier!)

Voor mij is deze vraag makkelijk met een ja te beantwoorden. Ik lees alleen maar echte boeken en lees nooit op een e-reader. Waarom niet? Ik vind het ten eerste niet prettig lezen. Geloof me, ik heb het echt geprobeerd op mijn ipad, maar het is gewoon niet voor mij weggelegd. Het is natuurlijk de oplossing als je veel reist zodat je altijd heel veel boeken bij je kan hebben terwijl het maar 300 gram extra in de tas is. Daar ben ik met het pakken van mijn koffer afgelopen vakantie achter gekomen. mijn 5 boeken waren zo 4 kilo extra.. oepsie! Daarnaast zijn e-boeken ook veel goedkoper dan gewone boeken. MAAR! Papieren boeken kun je nog tweedehands verkopen. E-boeken niet. Daarnaast vind ik het gewoon heerlijk om de bladzijden echt te kunnen omslaan. Ik leef bij papieren boeken ook veel meer in het verhaal en ik vind het gewoon heerlijk ouderwets. Elektronica hoeft toch niet alles over te nemen?

Of ik nooit een e-reader ga kopen of ga krijgen, dat kan ik niet garanderen. Mijn vader probeert al heel lang ervoor te zorgen dat ik een e-reader ga kopen, waarschijnlijk omdat hij een beetje gek wordt van de hoeveelheid boeken die ik heb.. Zelf zie ik het enige voordeel van een e-reader in het op vakantie gaan. Dat scheelt wel wat gewicht in je koffer, en dat kan ik heel goed gebruiken!

Lees jij liever op een e-reader of in echte papieren boeken?

Liefs Jennifer

4 gedachtes over “E-reader of echte boeken?

  1. Ik ben nog steeds fan van echte boeken. Heb ook geen e-reader en ben niet van plan er in de nabije toekomst een aan te schaffen. Ik hou van het papier, het gevoel van gewicht in je handen bij een dik, spannend boek..het geeft voor mij toch net dat beetje extra leesgenot 🙂

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik hou ook meer van papieren boeken. Ik krijg altijd hoofdpijn als ik te lang op mijn telefoon iets lees dus laat staan een heel boek lezen op en e-reader. En dat de papieren boeken iets duurder zijn boeit me niet zo veel :$ :)♥♡

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s