Wrap up: September

Het is weer het einde van de maand, dat betekent een wrap up! Benieuwd welke boeken ik van mijn TBR lijstje heb gelezen? En waar ik deze maand ook helaas niet aan ben toegekomen? Lees dan snel verder!

Voor de maand september had ik de volgende boeken op de planning staan:

  • Christiane Felscherinow – Christiane F

Samenvatting: De Berlijnse Christiane F. gebruikt op haar dertiende voor het eerst heroïne. Een waargebeurd verhaal. Zonder dat haar ouders of haar school het weten, raakt de dertienjarige Christiane verslaafd aan de hard drugs. ‘s Ochtends gaat ze gewoon naar school. ‘s Middags tippelt ze op het metrostation Zoo en op straat om aan geld te komen voor haar verslaving. Christianes moeder merkt niets van haar dochters dubbelleven en als ze Christianes probleem ontdekt is het al bijna te laat. Kan Christiane zich nog ontworstelen aan haar uitzichtloze situatie

  • George R. R. Martin – Game of thrones: Het spel der tronen, deel 1

Samenvatting: Deel 1: In het eerste boek van de epische serie Game of Thrones staan de families Stark en Lannister lijnrecht tegenover elkaar. De strijd om de IJzeren Troon barst los. Ver voorbij de machtige ijsmuur die de noordgrens van het koninkrijk sinds mensenheugenis beschermt, roert zich een lang vergeten vijand. Maar ieders blik is naar het zuiden gericht, naar het hof waar de machtige Lannisters sterke spelers zijn. Immers, de macht van de koning is tanende, zijn Hand is onder verdachte omstandigheden aan zijn eind gekomen, velen zijn uit op eigen gewin. Toch zijn er nog trouwe onderdanen. De Starks van Winterfell bijvoorbeeld, hard en onverzettelijk als hun bevroren domein. Als de koning Eddard Stark tegen diens zin benoemt tot zijn nieuwe Hand, worden zowel hij als zijn familie betrokken bij de meest omvattende machtsstrijd ooit, het levensgevaarlijke Game of Thrones.

  • Victoria Aveyard – Red Queen

Samenvatting: sweeping tale of seventeen-year-old Mare, a common girl whose once-latent magical power draws her into the dangerous intrigue of the king’s palace. Will her power save her or condemn her?
Mare Barrow’s world is divided by blood—those with common, Red blood serve the Silver- blooded elite, who are gifted with superhuman abilities. Mare is a Red, scraping by as a thief in a poor, rural village, until a twist of fate throws her in front of the Silver court. Before the king, princes, and all the nobles, she discovers she has an ability of her own.
To cover up this impossibility, the king forces her to play the role of a lost Silver princess and betroths her to one of his own sons. As Mare is drawn further into the Silver world, she risks everything and uses her new position to help the Scarlet Guard—a growing Red rebellion—even as her heart tugs her in an impossible direction. One wrong move can lead to her death, but in the dangerous game she plays, the only certainty is betrayal

Ik had het deze maand allemaal uit bedacht. De eerste week zou ik Christiane F lezen en de daarop volgende weken zou ik me gooien op Game of thrones en als ik dan met de trein naar het werk ging, nam ik red queen mee, zo zou ik de boeken moeten kunnen uitlezen. Tenminste dat dacht ik.. Maar helaas ging het bij het eerste boek al fout en dat omdat Christiane F gewoon een doodvermoeiend boek was en zich niet makkelijk weg las. Ik heb er ongeveer 2.5 week over gedaan om dit boek te lezen (recensie van Christiane f: https://bookbloglovin.com/2015/09/15/boekrecensie-christiane-f/). Dan kun je je voorstellen dat ik ook niet op tijd kon beginnen met Game of thrones. Ook al had ik volgens mijn planning gelezen. Ook dan was ik er denk ik niet voor oktober doorheen gekomen. Ik ben momenteel op pagina 183 van de 825 ongeveer? Maar ik moet zeggen dat het zich erg makkelijk en fijn leest. Ook met Red queen heb ik een begin gemaakt en ben ik nu ongeveer op pagina 60 van de 345. Dus deze boeken zal ik in oktober nog wel gaan voortzetten, met hopelijk nog een ander boek erbij! Ik heb daarnaast wel Incendio van Tess Gerritsen gelezen, die niet op mijn TBR lijstje stond. En dit boek vond ik verrassend goed! Zie hier ook de recensie: https://bookbloglovin.com/2015/09/22/boekrecensie-tess-gerritsen-incendio/

Dat school en werk weer is begonnen, valt goed te merken aan de hoeveelheid tijd die ik heb om te lezen. Wat jammer genoeg niet heel erg veel is. Recensies van Red queen en Game of thrones volgen volgende maand!

Welke boeken heb jij deze maand gelezen?

Liefs Jennifer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s