Tip: Een dagboek bijhouden

Ik denk dat we allemaal wel eens op het punt hebben gestaan om een dagboek bij te houden, toch? In dit artikel heb ik een hele handige tip voor jullie waarbij je zeker 5 jaar een dagboek bij kunt houden!

Ik heb vroeger zo vaak een dagboek proberen bij te houden, niet alleen omdat ik het leuk vind om te doen, maar ook om de dag met rust te kunnen afsluiten. Als ik een dag eindig met schrijven over hoe die dag was, dan kan ik alle vervelende situaties van die dag van me afschrijven. Ik kan al mijn emoties op papier loslaten en dan ben ik het kwijt. Schrijven helpt bij mij enorm. Ik schrijf nog steeds hele verhalen op, maar niet elke dag. Soms maar één keer in de maand en dat doe ik dan alleen als situaties mij echt dwars zitten. Hiervoor gebruik ik een aparte notitieboekje, maar!

Voor alle andere dagen heb ik een ander dagboek, daar schrijf ik elke dag in. Misschien heb je wel eens van dit dagboek gehoord? Het is een 5-year journaal, een Q&A a day. In andere (Nederlandse) woorden, het is de bedoeling dat je vijf jaar lang elke dag een vraag beantwoord die in dit leuke boekje staat. Er zijn natuurlijk maar 365 verschillende vragen, voor elke dag een andere vraag. Als je het jaar daarop dezelfde vragen weer gaat beantwoorden, kun je kijken wat je het jaar daarop beantwoord had. Zodoende kun je in die 5 jaar (hopelijk!) een groei van jezelf zien. Een vraag is bijvoorbeeld, wat vind je het belangrijkst in je leven? Grote kans dat je geld zegt als je op dat moment studeert en nauwelijks rondkomt. Wanneer je je studie af hebt en een goede baan hebt, leer je andere zaken in het leven te waarderen waardoor je 4 jaar daarna waarschijnlijk familie zegt. Dit is een heel cliché voorbeeld, maar het weergeeft wel hoe het werkt met dit boekje. Alleen staan er nog een heleboel andere vragen in.

Ik heb het boekje vorig jaar met kerstmis gekregen en ben er op nieuwjaarsdag aan begonnen dus ik ben nu bijna een jaar bezig en ik vind het heel leuk om te doen. Omdat je elke dag maar een vraag hoeft te beantwoorden in een paar regels is het ook goed te doen. Daarnaast staan er hele serieuze vragen in, maar humoristische vragen dus het is heel divers. Het boekje is daarentegen wel heel persoonlijk. Mijn vriend vroeg zich laatst af of hij even mocht kijken, maar dat had ik toch liever niet. Uiteindelijk geeft dit boekje toch weer hoe jij bent als persoon net zoals met een echt dagboek. De vragen zijn wel in het Engels, dat is voor mij verder geen probleem. Ik geef zelfs antwoord in het Engels! Haha.

Ik heb het boekje zoals eerder gezegd met kerstmis gekregen, maar het is onder andere te koop bij bol.com voor €14.99

Het is een heel leuk concept en als je graag een dagboek bij wilt houden, maar het gedoemd is te mislukken vanwege tijd of discipline. Dan is dit een heel leuk concept!

Houd jij een dagboek bij?

Liefs Jennifer

3 gedachtes over “Tip: Een dagboek bijhouden

  1. Ik hield vroeger ook altijd een dagboek bij, maar dat was dan maar voor twee weken en toen was ik het al zat haha.. Ik weet dat Merle dit boekje ook heeft en toen vond ik het ook al een erg leuke manier om een dagboek bij te houden. En, nu heb ik een ideetje wat ik op mijn sinterklaas lootje kan schrijven dit jaar! 😉 -W

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s