Tag: The colored book tag!

In dit artikel ga ik de colored book tag doen! Benieuwd naar de vragen en colors? Lees dan snel verder!

Ik werd laatst getagd door Femke van La Fille Lisant, als jullie haar blog nog niet kennen. Het is echt de moeite waard om daar eens een kijkje te gaan nemen. Het is in ieder geval de bedoeling dat je de vragen beantwoord die er staat en een boek in de kleur erbij zet, die ook wordt gevraagd. Bij iedere vraag komen dus twee boeken te staan.

De bedoeling is dat je gewoon de vragen beantwoord, (De vragen hebben met de kleur te maken) bij iedere vraag zet je 2 boeken neer, het boek waarom gevraagd word en een boek in die kleur die bij de vraag staat. Bij ieder boek leg je ook uit waarom je dat boek heb gekozen. (het 2e boek hoeft dus niet persee ook een antwoord op de vraag te zijn!)


Regels:
Bedank degene die je nomineerde boven in je bericht of persoonlijk.
Probeer bij elke vraag een ander boek te antwoorden, wijk alleen af als je anders echt niks weet.
Nomineer 1 tot 5 andere personen/blogs.
Vertel wat je ervan vond om deze tag te doen (wees eerlijk)


 1. Geel: Een boek waarbij je heel gelukkig werd (dat kan op verschillende manieren gelukkig zijn).
  Ik vond het boek ”voor jou” van JoJo Moyes een heel mooi boek. Ik werd tijdens het lezen zo blij, dan weer heel verdrietig, maar toen ik het eenmaal uit had was ik toch heel gelukkig met datgene wat ik heb. Een boek waarbij ik het niet droog heb kunnen houden.
  Geel boek: Een goede raad van J.K Rowling, geel met rood.. Helaas heb ik niet zo veel gele boeken in mijn kast staan haha.
 2. Roze: Een boek die je eigenlijk iets te zoetsappig vond/gaat vinden.
  Zoetsappig.. wat een raar woord! Kan me hier niet echt een boek bij voorstellen, maar als ik dit lees moet ik toch aan de fifty shades of grey trilogie denken, dus dan kies ik daar maar voor. Het waren wel erg verslavende boeken!
  Roze boek: Ik moet hierbij toch echt wel voor Charisma van Jeanne Ryan kiezen! Zo’n mooie roze kaft met konijntjes.
 3. Rood: Een boek waar je ‘boos’ om werd dat je hem had gelezen. (andere verwachtingen, te veel tijd ingenomen)
  Dat is toch echt wel Koorts van Saskia Noort. Ik hield echt van haar thrillers en schrijfstijl totdat ik dit boek las. Sindsdien heb ik geen Saskia Noort boek meer aangeraakt.
  Rood boek: Samensmelting van Veronica Roth, het laatste deel van mijn lievelingsserie!
 4. Groen: Een boek die je graag buiten wilt/hebt lezen, je een zomers/winters gevoel geeft, je doet denken aan buiten enz.
  De Frieda Klein serie van Nicci French. Twee jaar terug rond deze periode geleend van de moeder van mijn vriend en toen was het zo’n regenachtig en warme chocolademelk weer. In het boek werd ook van benoemt dat het regende en koud was en dat Frieda bij de haard met een boek zat. Dus ja dat geeft me gewoon een heel winters gevoel.
  Groen boek: Fangirl van Rainbow Rowell! Zo’n mooie mint groene kaft.
 5. Blauw: Een boek/personage waarbij je je het best kon inleven.
  Lastig! Ik zou nu eigenlijk gewoon wat grappigs moeten zeggen zoals Christiane F haha, maar ik kan niet echt zeggen dat ik me heb kunnen inleven in een personage. Niet zodanig dat ik mezelf daarmee identificeer. Ik kon me wel heel goed in het boek PAAZ inleven van Myrthe van de Meer, maar puur uit studie- en werkervaring.
  Blauw boek: The fault in our stars van John Green, zo mooi!.
 6. Bruin: Je grootste miskoop.
  Dit is toch echt wel Doodsinstinct van Jed Rubenfeld. Ik heb het nog nooit over dit boek gehad, maar zo enthousiast als ik was in de boekenwinkel, zo snel was ik er ook weer klaar mee.. Echt heel slecht, heeeel slecht..
  Bruin boek: De wereld van ijs en vuur van Georgie R. R martin. Ik ga niet te veel vertellen over dit boek. Binnenkort komt er een aparte review op de site
 7. Wit: Een boek die je moest hebben maar nog niet hebt gelezen.
  De Game of thrones boeken, geen tijd! Helaas..
  Wit boek: Leef van Laura Maaskant
 8. Oranje: Een typisch Nederlands boek.
  Komt een vrouw bij de dokter van Kluun. Wie dit boek niet kent, heeft echt onder een steen geleefd..
  Oranje boek: Mijn woestijn van Waris Dirie
 9. Paars: Een boek met veel (unieke/goede/slechte) fantasie.
  De City of Bones serie van Cassandra Clare, hoe komt iemand daar toch op? Wel hele interessant fantasie! Paars boek:
  Paars boek: Ik heb geen paarse boeken, op eentje na en dat is een stralend liefdesvuur van Nicholas Sparks. Wat een zwijmelende titel..
 10. Zilver: Een boek die je nog heel graag wilt hebben.
  Een Harry Potter boek, deze boeken wil ik al eeuwen lezen..
  Zilver boek: Red Queen van Victoria Aveyard. Met de red en de silvers..
 11. Zwart: Het spannendste/Een spannend boek die je hebt gelezen.
  Lieve mama van Esther Verhoef, deze was echt binnen een mum van tijd uit. Zo’n heerlijk weg lees boek en zo spannend!
  Zwart boek: De boeken van de vampire diaries. Zo’n mooie kaften ook.
 12. RANDOM: Een boek waarbij de gevoelens erg wisselden (ideeën over het boek, over een persoon).
  Cinder van Marissa Meyer. Ik hou echt niet van flinke sci-fi boeken waarbij alles zo technisch en gerobotiseerd is. Maar dat viel gelukkig wel mee. Het verhaal trok me wel, maar het kwam allemaal zo langzaam op gang. Daarbij was het ook niet echt een spannend boek..
  Bij dit punt mag je gewoon iets antwoorden, een serie met allemaal verschillende kleuren, een kleurrijk boek, weet ik veel… Dit is echt een punt waarbij je het helemaal zelf mag bedenken!
  Random boek(en): Als ik dan nog een boek mag noemen dan kies ik toch Me Me Me! van Charlotte Crosby. Zo’n leuk en humoristisch boek!

Ik nomineer Myrthe van Boekwonderaar en Wendy van Daily life of two girls

Veel plezier met deze tag dames!


Wat vond ik er nu zelf van? Ik vond het een erg grote tag.. Hij was wel leuk om te doen, maar ben er zeker een uur mee bezig geweest. Het was misschien leuker en fijner geweest als deze tag was opgesplitst in twee delen. Het uitzoeken van een kleur boek was ook erg leuk, maar af en toe een tikkeltje verwarrend. Maar na een paar vragen weet je precies wat je moet doen!

Hoe vinden jullie deze tag?

Liefs Jennifer

7 gedachtes over “Tag: The colored book tag!

 1. Wat leuk om te lezen, je hebt hem echt heel leuk ingevuld!
  En ja, het daagde me bij de 2e keer invullen dus ook al dat het te veel was maar de eerste keer dat ik de tag invulde (dus toen ik de tag net had bedacht, een paar maanden geleden) toen had ik dat totaal niet door, daarom is hij langer dan normaal…

  Geliked door 1 persoon

 2. Dus je bedoelt dat je nog nooit Harry Potter hebt gelezen? Oehh.. Shame on you! Snel doen, zo ontzettend leuk! Ga ik deze winter ook weer eens lezen, onder een dekentje, chocolademelk erbij….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s