Halloween special: Enge films

Vandaag ga ik het artikel eens over een hele andere boeg gooien. Halloween staat voor de deur, dat betekent dat het tijd wordt voor enge films! Griezel je mee?

Waarschijnlijk dat jullie dit niet van mij weten, maar ik ben gek op horrorfilms! Al vanaf jongs af aan keek ik graag enge films. In het begin had ik wel eens slapeloze nachten, maar na een tijdje wende ik er wel aan. Van sommige films krijg ik nog steeds de kriebels en dat zijn hele goede Halloween films! Namelijk:

Paranormal activity (2007)

Een jong duo lijkt alles uitstekend voor elkaar te hebben. Tot op de dag dat er plotseling allerlei bizarre dingen gebeuren in het huis van het tweetal. Ze besluiten om een videocamera aan te schaffen en vast te leggen wat zich er precies in hun huis afspeelt als ze liggen te slapen.

Wat begon in 2007 met één film gaat nu nog steeds verder. Ik was dan niet zo dol op dit deel, maar ik durfde die avond niet te gaan slapen. Afgelopen zondag ben ik naar deel 5? geweest volgens mij.. In ieder geval paranormal activity: The ghost dimension 3D en die was behoorlijk akelig, vooral met dat 3D effect.

Sinister (2012)

Ellison (Ethan Hawke), een schrijver van misdaadromans die gebaseerd zijn op waargebeurde politiezaken, heeft moeite om een nieuw verhaal te vinden. Hij verhuist met zijn gezin naar een huis waar een gehele familie is uitgemoord. Wanneer ze in het huis een doos met videobanden vinden waar nog meer moorden op staan, leidt dit zijn onderzoek naar een bovennatuurlijke entiteit.

Ja dit is gewoon eentje die ik nooit meer wil kijken, bah wat een vieze film! Je raakte er ook helemaal van door de was. Het was naar mijn idee een van de engste horrorfilms die ik heb gezien

Insidious (2010)

Josh en Renai zijn een gelukkig koppel met kinderen dat verhuist naar een nieuwe woning. Maar het blijkt dat het huis problemen heeft met de nieuwe familie: vreemde en angstaanjagende dingen gebeuren en schijnen voornamelijk betrekking te hebben op hun jonge zoon Dalton

Dit is de laatste met een geest-achtig thema, maar wat een goede film was dit! Qua verhaal en qua engheid. Deel 2 en deel 3 zijn ook allebei erg goed. Ideaal voor een film avondje.

Orphan (2009)

Het tragische verlies van hun ongeboren kind heeft Kate (Vera Farmiga) en John (Peter Sarsgaard) enorm aangegrepen. Zowel hun huwelijk als Kate’s fragiele psyche heeft eronder te lijden, omdat ze wordt geteisterd door nachtmerries en demonen uit haar verleden. Het stel doet er alles aan om weer een normaal leven te krijgen en besluit een kind te adopteren. In het plaatselijke weeshuis voelen John en Kate zich op een vreemde manier aangetrokken tot een jong meisje met de naam Esther. Al gauw na thuiskomst vindt er echter een reeks gebeurtenissen plaats, waardoor Kate begint te geloven dat er iets mis is met Esther. Dit ogenschijnlijk schattige kleine meisje is niet wat ze lijkt te zijn…

Dit is een film die niet bepaald heel eng is (voor mij dan), maar die heel goed in elkaar zit op het gebied van het verhaal. Ik heb hem intussen al 5x gekeken en hij blijft goed. Hele leuke film!

Halloween (2007)

Nadat Michael Myers als 10-jarig kind een gruwelijke slachtpartij aanrichtte, werd hij opgenomen in een psychiatrische inrichting. Nu, 17 jaar later, komt hij per ongeluk vrij en keert onmiddellijk terug naar zijn woonplaats Haddonfield, op zoek naar zijn jongere zus. Een ieder die zijn pad kruist, is in levensgevaar.

Ja met Halloween hoort deze film er toch ook echt bij. Halloween kent veel remakes maar ik vond de laatste toch wel het beste!

Ik kan blijven doorgaan met films die ik goed vind zoals drag me to hell, the conjuring en the apparition, maar dan zijn we morgen nog bezig dus ik laat het bij deze. Vrijdag zijn de Halloween boeken aan de beurt!

Welke film ga jij kijken met Halloween?

Liefs Jennifer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s