Halloween special: Enge boeken

Laatst vertelde ik al over een aantal films die lekker eng zijn voor Halloween. In dit artikel vertel ik je over een paar enge boeken die je kunt lezen.

Morgen is het zo ver, Halloween! Sommige mensen zijn meer van de enge films, maar de boekenwormen onder ons houden ook wel van een eng boek om mee te griezelen. Ik heb een aantal goede Halloween boeken:

Nicci French – Het veilige huis

Samenvatting: Een brute moordaanslag in een huis in een rustige, rijke buurt van een Engels provinciestadje resulteert in twee doden. Het derde slachtoffer, een tienermeisje, wordt in veiligheid gebracht in het huis van dr. Samantha Laschen, specialist in de behandeling van posttraumatische-stress-stoornissen.Wat begint als een gunst en een psychiatrisch experiment, eindigt voor Sam in een vlucht om haar eigen geestelijke gezondheid te bewaren, de waarheid boven tafel te krijgen en alles wat haar dierbaar is in leven te houden.

In dit boeken zaten wel een aantal horror scenario’s, daarnaast was het gewoon een grote creepy setting waar het verhaal zich afspeelde en dat einde..

Stephen King- The shining

Samenvatting: De pas vijfjarige Danny Torrance heeft een gave: ‘het licht’, zoals de oude meneer Hallorann het noemt. In het Overlook Hotel, waar ze wonen omdat Danny’s vader er als huismeester werkt, nemen Danny’s visioenen angstaanjagende vormen aan. Hevige sneeuwstormen sluiten het hotel volledig af van de buitenwereld. Het hotel zou verlaten moeten zijn, maar wie is de dame in kamer 217 en wie zijn de gemaskerde gasten die maar met de lift op en neer blijven gaan?

Ik heb het boek nog niet gelezen, al was ik dat wel van plan in boektober, maar kom op! Alle boeken van Stephen King hebben iets engs aan zich!

Esther Verhoef – lieve mama

Samenvatting: Verpleegkundige Helen is getrouwd met Werner, een succesvol horecaondernemer. Samen hebben ze drie kinderen van dertien, vijftien en zeventien. De achttienjarige Ralf woont nog bij zijn ouders. Zijn leven draait om zijn auto, zijn vrienden en geld verdienen. Hij laat zich meesleuren in een crimineel plan: een overval op de woning van Helen en Werner.
Een horrorscenario ontvouwt zich op de bewuste avond. Maar daarmee is de nachtmerrie voor Helen nog maar pas begonnen…

Het is meer een thriller, maar ook dit boek had een aantal enge zenuwslopende stukjes erin zitten. Maar dit boek las zich wel heerlijk weg!

Ransom Riggs- De bijzondere kinderen van mevrouw peregrine

Samenvatting: Een mysterieus eiland. Een verlaten weeshuis. Een vreemde verzameling bizarre foto’s. Als kind had Jacob een speciale band met zijn grootvader, die hem bizarre verhalen vertelde over zijn jeugd en die een collectie vreemde foto’s van bijzondere kinderen bezat. Na het tragische verlies van zijn grootvader reist de zestienjarige Jacob naar een afgelegen eiland in Wales, waar hij de ruïnes ontdekt van een verlaten tehuis voor kinderen. Wanneer Jacob de verlaten kamers van het tehuis verkent, blijkt dat de kinderen van het tehuis meer dan alleen bijzonder waren. Misschien waren ze wel gevaarlijk. Misschien was er een goede reden om hen geïsoleerd op het eiland te laten wonen. En misschien zijn ze nog steeds in leven…

Ik heb dit boek nog niet gelezen, maar toen ik de samenvatting las dacht ik gelijk, bah wat creepy! Dus een goede Halloween aanrader lijkt me?!

Carrie Ryan – De klauwen van het woud

Samenvatting: De zeventienjarige Mary weet maar weinig van het verleden en waarom de wereld bestaat uit twee soorten mensen: de mensen in haar dorp en de Zielloze aan de andere kant van het hek, die in het gevaarlijke Woud van Klauwen en Tanden wonen en die azen op het vlees van de levenden. Mary weet uit ervaring wat er gebeurt als je het dorp verlaat. Buiten het hek ontkomt namelijk niemand aan de honger van de Zielloze. Dan wordt het hek kapotgemaakt en Mary’s wereld verandert in een grote chaos. Ze moet kiezen tussen haar dorp en de toekomst, en tussen twee geliefden

Ook dit boek heb ik niet gelezen, maar het is wat zombie-achtig en als ik eerlijk ben.. Zombies vind ik toch wel het engste..

Welk boek ga jij lezen met Halloween? 

Liefs Jennifer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s