Wrap up: Boektober

Het is alweer het einde van de maand en dat betekent; een nieuwe (oude?) wrap up! Lees je mee?

Er was een periode dat ik heel intensief aan het lezen was in boektober, maar helaas heeft dat niet lang mogen duren. Ik werd steeds meegesleept door de drukte van school en van het werk en ondanks dat ik een week vakantie had, heb ik in die week ook niet veel kunnen lezen. Dit zijn de boeken die ik gelezen heb afgelopen maand;

Victoria Aveyard – Red queen

Samenvatting: Red Queen vertelt het verhaal van Mare Barrow. In de wereld van Mare worden mensen op hun bloed onderscheiden. Er zijn twee soorten mensen, de reds en de silvers. De reds hebben rood bloed en de silvers hebben zilver bloed. De reds zijn de arme normale mensen. Zij werken hard om rond te komen en als ze geen baan kunnen krijgen dat moeten ze vanaf (volgens mij was 18 jaar?) het leger in om voor de silvers te vechten. De silvers daarentegen zijn welvarender. Zij hebben speciale gaven en worden als de betere mensen gezien. De koningsfamilie bestaat ook alleen uit silvers. Wanneer Mare Barrow’s beste vriend, Kilorn, niet aan het werk komt. Moet Kilorn naar het leger toe, maar Mare wilt dit voorkomen. Ze weet uiteindelijk een baantje voor haar zelf te regelen bij de koning en zijn paleis zodat ze Kilorns vrijheid kan afkopen, maar vanaf dat moment gaat het mis en breekt er een oorlog tussen de Reds en de Silvers uit.

Ik vond dit boek best wel leuk. Ik stond er wat sceptisch tegenover omdat het alweer een verhaal was in een futuristische wereld met een meisje dat bijzonder is enzovoort. Maar ik was aangenaam verrast. Klik voor mijn complete review hier

Jeanne Ryan – Charisma

Samenvatting: Aislyn is verlegen. Zo erg dat ze wegvlucht van feestjes en opziet tegen haar bijbaantje als badjuf. Dan krijgt ze de kans om alles te veranderen. Een dokter biedt haar een dosis Charisma aan, een gentherapie die haar het stralende middelpunt zal maken. De therapie is niet getest, maar Aislyn kan het aanbod niet weerstaan.
Zodra het medicijn in haar bloed zit, begint het te werken. Vanaf dan is ze levendig en populair. Gek genoeg merkt ze dat anderen hetzelfde gedrag vertonen. Eerst lijkt alles beter dan het was, maar als mensen ziek worden en zelfs sterven, slaat de angst toe. De media doen uitvoerig verslag van de besmettelijke, dodelijke ziekte. Aislyn moet een manier vinden om het gen te stoppen, voor het te laat is, maar de dokter is spoorloos…

Dit boek vond ik erg leuk. Voor mij was dit even heel wat anders dan dat ik gebruikelijk lees. Met momenten vond ik het wel een beetje kinderachtig.. Voor de complete review klik hier

Daarnaast ben ik nog steeds bezig met Game of Thrones en ben ik momenteel op de helft met Eclipse van Stephanie Meyer. Ik hoop dat aankomende maand een betere leesmaand gaat worden, maar ik zie het somber in..

Hebben jullie je boektober doel gehaald?

Liefs Jennifer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s