To Be Read: November

Nieuwe maand, nieuwe boeken! In dit artikel laat ik jullie mijn leeslijstje voor november zien.

Ik ben de afgelopen maanden al bezig geweest met het lezen van Game of Thrones, maar deze maand moet het echt gaan gebeuren. Ik moet en zal dat eerste boek gaan uitlezen deze maand! Daarnaast ben ik ook nog bezig met het lezen van Eclipse van Stephanie Meyer. Ik ben nu ongeveer op de helft (nog steeds..), maar ik wil hem dit weekend gaan uitlezen. Ik heb al mijn opdrachten van school ingeleverd dus ik heb dit weekend iets meer tijd 🙂

Naast bovengenoemde boeken ga ik ook nog deze boeken lezen:

  • Han Geluk & Matthijs Oude Lohuis – Hersenen voor in bed, op het toilet of in bad

Samenvatting: Als op jonge leeftijd de hersenen nog plastisch genoeg zijn, kan een hele hersenhelft operatief worden verwijderd. Hoe is het mogelijk om toch redelijk normaal verder te leven met de overgebleven 50%? Volgens populaire films als Limitless en Lucy gebruiken we toch slechts een fractie van onze hersencapaciteit en kunnen we dit vergroten of zelfs maximaliseren met een simpel pilletje. Natuurlijk klopt dit niet, maar waarom niet? Het is misschien wel het meest fascinerende onderdeel van het gehele menselijk lichaam: de hersenen. Wat gebeurt er in een verliefd brein als het op hol slaat? Hoe werkt xtc precies? En hoe kan het dat je je eigen familie vergeet door dementie? De auteurs gieten hun kennis en interesse in korte makkelijke hoofdstukjes over wat er zo vaak goed, maar soms ook helemaal fout kan gaan in ons brein. Zo geven zij een buitengewoon interessant inkijkje in bijna-doodervaringen, aura’s, het locked-in-syndroom en andere opzienbarende fenomenen. Op het gebied van hersenonderzoek worden de hipste en nieuwste doorbraken behandeld, zoals het manipuleren van hersenactiviteit met lasers, hersenen 5x vergroten of ze doorzichtig maken. ‘Hersenen voor in bed, op het toilet of in bad’ geeft antwoorden op vragen die je zelf nooit bedacht had en zet je hersenen aan het denken over je hersenen. Daarnaast is het door de korte hoofdstukjes ideaal om even te lezen en weer weg te leggen: in bed, op het toilet of in bad.

Ik vind dit boek zo leuk! Ik heb hem vorige maand gekocht in verband met mijn kennisoriëntatie voor op het werk, maar het is zo’n leuk en makkelijk leesbaar boek. Er staan hele leuk feiten in. Veel stof komt me bekend voor en kan ik goed plaatsen, maar er staan ook heleboel nieuwe weetjes in.

  • S.K Tremayne – Ijstweeling

Samenvatting: Een van Sarahs dochters sterft. Maar kan zij zeker weten wie van de twee? Een jaar nadat een van hun identieke tweelingdochters, Lydia, door een ongeluk overlijdt, verhuizen Angus en Sarah Moorcroft naar een klein Schots eiland dat Angus van zijn oma heeft geërfd, in de hoop hun verwoeste leven weer op te pakken. Maar wanneer hun andere dochter, Kirstie, meent dat ze haar identiteit hebben verwisseld – dat zij Lydia is – stort hun wereld opnieuw in.

Ik heb dit boek eind augustus/ begin september gekocht en het heeft me de afgelopen maand behoorlijk aangestaard dus het wordt tijd dat dit boek gelezen wordt.

Ik heb laatst ook nog een boek te leen gekregen namelijk, suicide notes from beautiful girls van Lynn Weingarten. Die ik ook erg graag wil lezen. Dus als ik deze maand nog tijd over heb, dan wordt deze het!

Wat gaan jullie deze maand gelezen?

Liefs Jennifer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s