Yankee candles!

Het heeft niet zoveel met boeken te maken vandaag, maar er is toch niets heerlijker dan een boek lezen als het buiten koud is en binnen een heerlijke geurkaars van Yankee candles staat te branden? In dit artikel laat ik jullie de must winter- en kerstgeuren zien.

Ik ben dol op Yankee candles! Ik vind het heerlijk om ze op een vrije dag of avond te branden terwijl het buiten zo koud is. De geur brengt allemaal herinneringen met zich mee en zorgt toch wel voor een bepaalde knusheid. Een tijdje terug heb ik een Yankee candles bestelling gedaan met een heleboel votives. Dit zijn kleine samples kaarsjes en hebben zo’n 8 branduren. Zo hoef je niet van elke geur die je wilt proberen een grote jar te kopen, want deze kunnen nogal groot zijn. Je hebt small jars (40 branduren), medium jars (90 branduren) en large jars (150 branduren). Daarnaast heb je ook nog teelichtjes en een zogenoemde wax tarts (8 branduren). Deze wax tarts vereisen een speciale brander, namelijk een wax brander. Ik heb een aantal votives met winter- en kerstgeuren geprobeerd namelijk:

 1. Snow in love
 2. Christmas cookie
 3. Christmas cupcake
 4. Fireside treats
 5. Snowflake cookie
 6. Gingerbread maple
 7. Sugared apple

Dit waren allemaal erg zoete geuren, behalve de gingerbread maple. Deze geur was wat spicy. Maar ze waren wel allemaal erg lekker. Jammer genoeg gaven deze geuren mij geen kerstgevoel. Ik had daarnaast ook nog de geur cranberry pear in een medium jar en ook de geur soft blanket in een small jar. Ook deze gaven mij niet het kerstgevoel. Binnenkort ben ik van plan om de volgende geuren te bestellen en ik hoop dat zij mij wel het kerstgevoel (en de kerstgeur!) kunnen geven:

 • Bundle up

Samenvatting: Yankee Candle Bundle Up is een een schone winterse geur die ons meeneemt naar de donkere dagen voor kerst. Een vleugje citrus voegt de scherpte toe van koele gepoederde sneeuw op verse linnen.

 • Winter glow

Samenvatting: Yankee Candle Winter Glow is een scherpe geur van berijpte bladeren op besneeuwde bomen, opgewarmd door gouden amber zonnestralen.

 • Candy cane lane

Samenvatting: Yankee Candle Candy Cane Lane is de favoriete kerstplek waar dromen gemaakt zijn van heerlijke tingly pepermunt, zoete en romige vanille icing koekjes

 • Christmas eve

Samenvatting: Yankee Candle Christmas Eve is een traditionele kerstgeur van open haard, gesuikerde pruimen en gekonfijte vruchten. 

 • Christmas Garland

Samenvatting: Yankee Candle Christmas Garland brengt het kerstseizoen tot leven met de weelderige geur van vers gesneden dennentakken en pittige cranberries.

 • Christmas memories

Samenvatting: Yankee Candle Christmas Memories komt uit het hart van de keuken. Het herinnert je aan mooie momenten met dit heerlijke recept van kruiden en zoetigheid

 • Christmas tree

Samenvatting: Yankee Candle Christmas Tree is een klassieke kerstgeur met verse dennenbomen met eucalyptus. 

 • Cosy by the fire

Samenvatting: Yankee Candle Cosy By The Fire is een warme mix van gember kruidnagel en sinaasappel. De combinatie van houtachtige noten van een knapperend haardvuur en het comfort van een hete aromatische drank ernaast geven je dat winterse haardvuur gevoel.

 • Home sweet home

Samenvatting: Yankee Candle Home Sweet Home is een hartverwarmende mix van kaneel, bakkruiden en een hint van vers gezette thee.

 • Icicles

Samenvatting: Yankee Candle Icicles is een winterse bosgeur van met ijs bedekte dennentakken met tintelend noten van kruidige kaneel.

 • Red apple wreath

Samenvatting: Yankee Candle Red Apple Wreath bezorgd je een feestelijke thuiskomst met de geur van zoete appels, kaneel, walnoten en esdoorn.

 • Sparkling snow

Samenvatting: Yankee Candle Sparkling Snow brengt ons de scherpe, natuurlijk frisse geur van glanzende, met sneeuw bedekte dennenbomen.

Van de namen krijg ik in ieder geval wel al een heus kerstgevoel. Alleen de geuren met de kerst- en dennenbomen lijken me niet zo heerlijk. Ik zal van elke geur in ieder geval een votive bestellen en op basis daarvan kies ik een top drie kerstgeuren uit waarvan ik een medium jar bestel. Ik bestel de Yankee candles altijd op: https://www.sensationalhome.nl/ Zij hebben een groot assortiment met scherpe prijzen.

Benieuwd naar wat mijn top 3 wordt? Voor de kerstdagen verschijnt nog een yankee candle feestdagen special.

Welke geurkaars wil jij graag proberen?

Liefs Jennifer

Bron afbeelding

2 gedachtes over “Yankee candles!

 1. Ik heb zelf nog nooit een Yankee Candle geprobeerd, maar leuk lijkt het me wel! Die namen alleen al… Zo kerstig, haha! Toevallig heb ik gisteren ook op Sensational Home gekeken, maar vind het toch best duur.. (Hoewel Sensational Home nog redelijke prijzen heeft volgens mij) Koop het liever in een winkel, denk ik. Kan ik eerst alles ruiken voordat ik koop, haha..!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s