De eerste 2 kerstachtige verhalen van “my true love gave to me”

Zoals eerder gezegd eind vorige week zal ik elke week twee verhalen uit “my true love gave to me”lezen. Vandaag zal ik jullie vertellen wat ik van de eerste twee verhalen vond!

Het eerste verhaal is geschreven door Rainbow Rowell en heet midnights

Deze titel is wel heel toepasselijk voor dit verhaal, want het boek begint bij oudjaarsavond. Mijn voorkeur zou zijn geweest om dit verhaal juist meer aan het einde van dit boek te plaatsen en de verhalen meer chronologisch in tijd zetten. Ik moest even wennen aan de opbouw van dit verhaal om dat er erg vaak gejumpt wordt in de tijd. Het verhaal heeft betrekking op Mags. Mags is elke oudejaarsavond te vinden op het feest van Alicia. Op een avond ontmoet ze Noel, die allergisch is voor noten (belangrijk detail!). Vanaf die avond worden ze beste vrienden. Elke oudejaarsavond zijn te vinden op het feest van Alicia, maar ook elke oudejaarsavond kust Noel met een ander meisje en op de een of andere manier zit Mags dat niet zo lekker. Doorlopende het korte verhaaltje kom je best wel veel te ontdekken van zowel Mags als Noel en hoewel ik dit verhaal qua timing niet zo goed in het boek vond staan, was het toch wel erg leuk. En vooral schattig, Rainbow Rowell heeft zo’n lieve en schattige schrijfstijl.

Het tweede verhaal is geschreven door Kelly Link en heet The lady and the fox

Dit verhaal speelt zich af op kerstavond en gaat over Miranda. Miranda brengt elke kerstmis door bij de Honeywells. Haar moeder zit in de gevangenis in (ik dacht?) India. De Honeywells is hele verre familie van haar, maar sinds haar 11e zag Miranda een rara man buiten staan. Toen ze hem aansprak, zei hij dat ze hem met rust moest laten dus na een kort gesprek deed ze dat ook. De daarop volgende jaren stond hij niet meer buiten, totdat Miranda 15 is met kerstmis. Nu ze hem weer buiten ziet staan, spreekt ze hem aan en komt ze erachter dat hij ook een Honeywell is. Verder ga ik jullie niets vertellen! Ik vond alleen de schrijfstijl van het verhaal erg wijdlopend en kon het soms maar moeilijk volgen. Desondanks was ook dit een schattig verhaal!

Ik vond deze eerste twee verhalen erg amusant. Ik hoop alleen dat ze nog iets meer kerstmis sfeer gaan geven.

Liefs Jennifer

Een gedachte over “De eerste 2 kerstachtige verhalen van “my true love gave to me”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s