Shoplog: Boekenfestijn Maastricht!

Ik heb laatst weer een flinke hoeveelheid boeken ingekocht, want het was boekenfestijn in Maastricht. In dit artikel laat ik je zien welke boeken ik heb gekocht.

donderdag 26 november tot en met zondag 29 december is er in het MECC Maastricht boekenfestijn. Ik was hier nog nooit eerder geweest en ik was vorig jaar al van plan om hier toch een keer naartoe te gaan. Donderdag moest ik de hele dag werken en het MECC is maar een paar minuutjes lopen vanaf mijn werk. Ik was heel erg aan het twijfelen welke dag ik zou gaan, maar toen dacht ik “ik ga gewoon de eerste dag dat het is, dan ben ik er tenminste als een van de eerste bij”. Zo gezegd, zo gedaan. Donderdag was het boekenfestijn tot 22:00 uur geopend dus om 17.00 uur liep ik naar binnen en wat een rommelige boel was het. Het was een grote hal met overal tafels en boeken. Op de tafels stond dan wel duidelijk aangegeven waar welk soort boeken lagen, maar de ingang, uitgang en kassa vinden was een hele klus. Ik ben gewoon vooraan begonnen en ik ben er een beetje vluchtig doorheen gelopen, want anders was ik 22:00 uur nog niet klaar geweest. Om 18:00 (vlug hè?!) liep ik naar buiten met de volgende boeken in mijn mooie stevige boekenfestijn tas:

Isaac Marion – Warm bodies

warm bodiesSamenvatting: R was ooit een jonge zakenman. Nu is hij een zombie. Hij heeft door schade en schande geleerd ermee te leven. R woont op een verlaten vliegveld, samen met honderden lotgenoten. De wereld is bijna op zijn eind, de steden zijn verwoest en leeg. Tijdens een jacht op voedsel – alle mensen die niet veilig binnenzitten – ontmoet R het stoere meisje Julie. Om redenen die hij zelf niet helemaal begrijpt wil hij haar redden. R is verliefd

Ik wilde dit boek heel graag hebben toen ik het zag liggen. Heel veel recensies zijn positief over dit boek en de film was ook heel leuk. Dit boek kost normaal €10, maar was nu €3.99

Sara Shepard – Pretty little liars 

Deel 3 Perfectie, deel 5 bedrog en deel 6 moord

pretty little liarsSamenvatting deel 1: In Rosewood, tussen de Mercedessen en de gigantische villa’s, heeft iedereen wel wat te verbergen. Aria heeft een affaire met haar leraar, Spencer heeft een oogje op het lekkere vriendje van haar zus en Hanna gebruikt gemene trucjes om mooi te blijven. De vier middelbareschoolvriendinnen delen samen iets dat nog veel gruwelijker is, maar dat niemand anders weet… Wie is ‘A’?

Ik ga geen spoilers geven, ook voor mezelf niet. Maar degene die niet bekend zijn met het verhaal (kan het me haast niet voorstellen) hebben nu wel een indruk waar het verhaal over gaat. Ik was helemaal blij dat ik deze delen zo goedkoop zag liggen. Normaal zijn deze boeken €10 tot €15, maar ook hier weer, waren ze maar €3.99. Ik heb alleen deel 1 gelezen, maar ik wilde de serie nog graag afmaken. Deel 1 heb ik toen in 2 uur gelezen ofzo? Zo leuk vond ik het boek. Ik zal natuurlijk wel eerst deel 2 en deel 4 moeten kopen om tot deel 6 te kunnen lezen, maar hee binnen is binnen!

Cameron Diaz – The bodybook

bodybook c.dSamenvatting: Cameron Diaz deelt in Het Body Book haar formule om gelukkiger, gezonder en sterker te worden. In deze positieve, onmisbare gids gegrond op wetenschappelijk onderzoek en geïnspireerd door haar persoonlijke ervaring lees je hoe. Gedurende haar carrière is Cameron Diaz een rolmodel voor miljoenen vrouwen geworden. In Het Body Book deelt ze wat ze heeft geleerd en nog steeds ontdekt over voeding, beweging, en de geest-lichaamsverbinding. Het Body Book biedt een uitgebreid overzicht van de werking van het menselijk lichaam en de menselijke geest. Het ontraadselt en ontmaskert de hypes rondom voeding en gaat in op de waarde van vitaminen en mineralen. Cameron verklaart ook de essentiële rol van goede beweging, het belang van spier- en botsterkte en legt uit waarom we elke dag een beetje moeten zweten. Het Body Book is niet bedoeld om doelen te bereiken in zeven dagen of dertig dagen of een jaar. Het biedt een holistische aanpak op lange termijn voor het maken van consistente keuzes en het bereiken van het uiteindelijke doel: een lang, krachtig, gelukkig en gezond leven.

Ook dit boek wilde ik heel graag hebben. Het schijnt een boek te zijn met mooie foto’s en handige tips, maar het koste altijd rond de €20 en nu was dit boek €6.99. Dus ik heb niet lang hoeven na te denken nee..

Lauren Oliver – Requiem

requiemSamenvatting: De Delirium amoris-trilogie van Lauren Oliver is een fenomeen: een New York Times-bestseller, in meer dan 32 landen verschenen en meer dan 1 miljoen boeken werden verkocht. De trilogie gaat over Lena die leeft in wereld
waar liefde verboden is en als een ziekte wordt beschouwd.

Ook bij dit boek niet echt een samenvatting, want het is namelijk het derde deel van de delirium trilogie. En dit boek heeft lang op zich laten wachten. Ik was eerst niet eens zeker of ik dit boek wel ooit zou kopen, maar toen ik het voor €5.99 zag liggen, waagde ik toch maar een poging. Want deel 2 was afschuwelijk

Holly Smale – Geek girl

geek girlSamenvatting: Harriet Manners weet best veel; zo weet ze dat een mens gemiddeld 15 keer per dag lacht, hommels niet kunnen lopen, en dolfijnen met één oog open slapen. Ze is geen nerd, maar een charmante allesweter – een geek, zeg maar. Er is alleen één ding waar ze absoluut niets van begrijpt: mode. Maar hier komt verandering in als ze op een dag wordt gecast als model en besluit dat dit dé kans is om van haar geeky imago af te komen. Terwijl ze in hilarische situaties belandt, komt ze erachter dat er niet bepaald een klik is met de modewereld. Maar kan ze nog teruggaan naar de oude Harriet die ze ooit was?

Dit boek had zo’n leuke kaft dat het me erg aantrok. Maar de verhaallijn daarentegen sprak me ook erg aan. Een heerlijke YA waar niet teveel nadenkwerk voor vereist is. Ook eens fijn ter afwisseling. Geek girl kost op bol.com €15.95 nieuw en ik heb hem voor €3.99 kunnen inslaan.

Ondanks de ongeorganiseerde boel heb ik toch een paar mooie pareltjes kunnen vinden. Welk boek wil jij graag lezen?

Liefs Jennifer

3 gedachtes over “Shoplog: Boekenfestijn Maastricht!

  1. Oehh.. PLL! Leuk! De boeken zijn zó ontzettend goed, knap dat je na deel 1 hebt kunnen stoppen, ik móést gewoon weten hoe het zou aflopen.. Ben benieuwd wat je van de rest gaat vinden!

    Geliked door 1 persoon

      1. Ja, das wel jammer ja! Ik had deel 1&2 laatst uitgeleend en die zijn nu helemaal verpest.. Zit er over te denken ze opnieuw te kopen, haha!

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s