TBR: December

December is toch wel een van de mooiste maanden, dus daarom ga ik ook een paar mooie en feestachtige boeken lezen deze maand.

Ten eerste, zoals eerder gezegd, ga ik elke week twee holiday verhaaltjes lezen uit My true love gave to me. Als ik elke week trouw 2 verhalen lees dan heb ik het boek aan het einde van de maand uit. Dus My true love gave to me van Stephanie Perkins e.a staat als eerste op mijn leeslijstje. Verder ga ik de volgende boeken lezen:

J.K Rowling – Harry Potter en de steen der wijzen

Samenvatting: Harry Potter is een doodgewone, maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn saaie en hardvochtige oom en tante woont, in de bezemkast onder de trap. Op een dag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem. En daarna nog een, en nog een. De brieven veranderen Harry’s hele leven: hij wordt gered door een woeste figuur op een vliegende motorfiets en hij komt erachter wie zijn verongelukte ouders waren. Met een speciale trein die vertrekt van Perron 9 3/4 belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. En uiteindelijk moet Harry het opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar.

Ik heb gehoord dat dit een boek is die je gewoon met kerst moet lezen, dus dat ga ik ook doen. Afgelopen week heb ik de hele boekenbox gekocht dus misschien lees ik ook nog wel het tweede deel.

Stephen King – De shining

Samenvatting: Jack Torrance, zijn vrouw Wendy en hun vijfjarige zoon Danny verblijven in het Overlook Hotel, waar Jack is ingehuurd als huismeester. Danny heeft een gave: ‘het licht’, zoals de oude meneer Hallorann het noemt.
In het Overlook Hotel nemen Danny’s visioenen angstaanjagende vormen aan. Hevige sneeuwstormen sluiten het gezin volledig af van de buitenwereld. Het hotel zou verlaten moeten zijn, maar wie is de dame in kamer 217 en wie zijn de gemaskerde gasten die maar met de lift op en neer blijven gaan..?

Eigenlijk geen idee waarom ik dit boek met kerst wil lezen? Misschien omdat er sneeuwstormen in zitten? Maar hij staat al zo lang op mijn leeslijstje dat ik hem deze maand toch echt wel wil lezen.

Lauren Oliver – Requiem

Samenvatting van het eerste boek (delirium): Er was een tijd dat liefde het belangrijkste was op aarde. Mensen reisden naar het einde van de wereld om het te vinden. Ze logen ervoor om het te krijgen. Ze deden er zelfs een moord voor. Toen werd er, eindelijk, een behandeling voor gevonden. De regering verlangt nu van haar burgers dat deze tegen liefde behandeld worden wanneer ze achttien jaar oud worden. Lena Haloway keek altijd uit naar de dag van haar genezing. Een leven zonder liefde is een leven zonder pijn: veilig, afgepast, voorspelbaar en gelukkig. Maar vijfennegentig dagen voor haar behandeling overkomt Lena het onmogelijke: ze wordt verliefd.

Dit boek wil ik aan de ene kant heel graag lezen omdat ik hoop dat het beter is dan het tweede deel en omdat ik ook wel benieuwd ben hoe het afloopt. Aan de andere kant ben ik gewoon bang dat ook dit boek saai is en tegen zal vallen. Maar we zullen het deze maand gaan zien.

Ik heb dus twee kerstachtige boeken die ik deze maand ga lezen en twee non-kerstachtige boeken die ik van plan ben om te lezen.

Welke boeken ga jij deze maand lezen?

Liefs Jennifer

bron afbeelding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s