Feestdagen special: 5 leuke kerstfilms

Kerst boeken, kerst muziek, kerstversiering, een kerstboom maar ook kerstfilms dragen bij aan  een gezellige kerstsfeer. Vandaag laat ik jullie 5 leuke kerstfilms zien.

5. Serendipity (2001)

Verhaal: Tien jaar geleden ontmoetten Jonathan en Sara elkaar. Op één avond werden ze verliefd en alweer van elkaar gescheiden. Ze lieten het aan het lot of of ze ooit samen zouden eindigen. Een paar jaar laten, als beiden op het punt staan te trouwen, gaan ze beiden, los van elkaar, naar elkaar op zoek.

Dit is niet echt een typische kerstfilm, maar kerst komt er wel in voor net zoals een winterachtige omgeving. Ik vind dit een heerlijke film om vooraf aan de kerstdagen te kijken.

4. Home alone films (1990 – 2012)

Verhaal deel 1: De achtjarige Kevin McAllister wordt per ongeluk alleen thuis achtergelaten wanneer zijn familie op vakantie gaat naar Frankrijk. Wanneer Kevin zich realiseert dat hij alleen thuis is, leert hij al snel voor zichzelf te zorgen. Uiteindelijk moet hij het huis beschermen tegen Harry en Marv, twee inbrekers die van plan zijn in het huis van Kevins familie in te breken.

Ja home alone is voor mij een gewoon typische overkeken cliché film voor de kerstdagen, maar dat maakt de film er niet minder leuk op. Elk jaar kijk ik deze film. Ik waarschuw wel, des te verder het jaar van uitbrengen van de home alone film des te minder leuk.

3. Matilda (1996)

Verhaal: Matilda is een meisje dat al op zeer jonge leeftijd ontzettend intelligent is. Maar haar gemene ouders en haar broertje geven geen barst om haar en vinden het maar niets dat ze altijd met haar neus in de boeken zit. Uiteindelijk sturen zij haar toch naar een school die geleid wordt door een afschuwelijk kreng. Gelukkig heeft Matilda een lieve juf die zeer onder de indruk is van Matilda’s intelligentie. Dan ontdekt Matilda dat ze telekinetische krachten bezit, en als ze die onder controle heeft, gebruikt ze die om het schoolhoofd en haar ouders een lesje te leren.

Ik wist dat ik vroeger het boek hiervan in een dag zo kon uitlezen. Zo leuk vond ik het boek. Maar de film was ook erg leuk om te kijken. En het is geen typische kerstfilm, maar toch is deze ook erg leuk om te kijken.

2. Love actually (2003)

Verhaal: De film volgt het liefdesleven van acht Londenaren in de aanloop naar kerst. De nieuwe premier wordt verliefd op het meisje dat hem thee brengt, terwijl zijn zus huwelijksproblemen heeft. Een vader en zijn stiefzoon moeten het verlies van de moeder verwerken terwijl de zoon tot over z’n oren verliefd is op een klasgenote.

Ik heb altijd gedacht dat ik deze film nooit leuk zou vinden, maar sinds 3 jaar kijk ik ook deze film elke keer met kerst.

  1. The holiday (2006)

Verhaal: Amanda (Cameron Diaz) is een Amerikaanse die de nodige problemen in haar relatie ondervindt. Om even weg te zijn van al dit gezeur, ruilt ze gedurende de vakantie haar huis tegen die van een onbekende Engelse. Hierdoor komt ze in het leven van Iris (Kate Winslet) en nemen ze tijdelijk elkaars leven over.

Deze film heb ik (even denken..) 24 dagen te vroeg gekeken. Normaal kijk ik deze film met kerst, maar dit is zo’n leuke film dat ik er niet mee kon wachten. Het is zo’n heerlijk nieuw en fris verhaal tegenover andere kerstfilms. En wat een humor zit er in deze film!

Dit waren 5 van mijn favoriete kerstfilms. Welke kerstfilm kijk jij graag?

Liefs Jennifer

2 gedachtes over “Feestdagen special: 5 leuke kerstfilms

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s