Feestdagen special: My true love gave to me holiday story 5 & 6

De tweede week van december is alweer bijna voorbij en dat betekent dat ik weer 2 verhaaltjes heb gelezen uit het boek van my true love gave to me!

Ik heb afgelopen week weinig tijd gehad om te lezen dus ik heb vandaag beide kerstverhalen nog gelezen. Vandaag is echt zo’n heerlijke dag waar het buiten regent en je binnen lekker warm een boek kan gaan lezen. In ieder geval zijn dit de twee verhalen die ik heb gelezen en wat ik ervan vond!

Stephanie Perkins – It’s a yuletide miracle, Charlie Brown

Ik heb nog nooit iets van Stephanie Perkins gelezen dus dit was de eerste keer. Het is een beetje een rare titel, maar na het lezen van het verhaal snapte ik hem wel. Het verhaal gaat over Marigold die voor haar Youtube kanaal aan animaties doet. Hiervoor gebruikt zij vaak haar eigen stem, maar ook geregeld die van vrienden. Op een dag liep ze de kerstbomen winkel in en hoorde ze een mooie diepe mannelijke stem van een jonge man. Ze heeft die stem nodig voor één van haar animaties. Dus op een dag gaat ze terug en wordt ze door hem aangesproken. Wat eigenlijk een simpele vraag van haar uit moet zijn, leidt tot een bijzondere kerstboom aankoop, een bijzondere reis terug en een bijzondere versiering van het appartement.

Ja dit verhaal was heel erg leuk! Stephanie Perkins weet op een hele leuke en lieve manier dit verhaal neer te zetten waar ik zo doorheen las. Dit is één van de langste verhalen uit het boek, maar het was tot nu toe ook de leukste. Je leert in dit verhaal de hoofdpersonen echt kennen en ik kon mij er ook goed in in leven. Zeker een leuk kerstverhaal! Het verhaal speelt zich wel vijf dagen voor kerstmis af.

David Levithan -Your temporary santa

Ook  van deze auteur heb ik nog nooit iets gelezen en het was ook maar een klein verhaal van 15 pagina’s, maar ik vond het ook niet een heel leuk verhaal. Hij viel me een beetje tegen. Het gaat over een jongen die zich gaat verkleden als de kerstman om het kleine zusje van zijn vriend te laten geloven in de kerstman, maar niet alles verloopt zoals gepland en hij komt voor een aantal verassingen te staan. Ja ik vond het gewoon geen leuk verhaal, een beetje slordig uitgewerkt ook. Nee dit verhaal vergroot mijn kerstgevoel niet.

Dit was het alweer voor deze week. Volgende week ga ik drie kerstverhalen lezen!

Liefs Jennifer

Bron afbeelding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s