Feestdagen special: Kerstverhalen

Kerstmis komt steeds dichterbij! In dit artikel laat ik je een aantal boeken zien die leuk zijn om te lezen met kerstmis.

Een groot aantal van deze boeken heb ik nog niet gelezen, maar de kaft en de flaptekst geven een kerstachtig gevoel

  • John Green, Maureen Johnson en Lauren Myracle – Let it snow

Ik heb een aantal boeken gelezen van John Green en ik vond ze niet allemaal even goed. Dit boek heb ik nog niet gelezen, maar het verhaal lijkt me erg leuk. ik verbaas me erover dat ik dit boek nog niet heb gekocht.

Samenvatting: Jongerenroman ‘Let it snow’; drie romantische verhalen in één boek van John Green (Paper towns, Een weeffout in onze sterren), Maureen Johnson en Lauren Myracle. Kerstavond, een sneeuwstorm en een gestrande trein vol jongeren. Tel daarbij op een flinke dosis liefdesverdriet, schuldgevoel en onvervulde verlangens, en je krijgt een heerlijke roman met drie innemende hoofdpersonen. Topauteurs John Green, Maureen Johnson en Lauren Myracle trakteren ons op drie onweerstaanbare verhalen, die aan het eind van ‘Let it snow’ prachtig bij elkaar komen. 

  • Boeken van Carole Matthews

Titels: Calling mrs Christmas, The chocolate lovers’ christmas, The christmas party & With love at christmas

En ga zo maar door. Carole Matthews heeft al een aantal boeken geschreven en vooral de kaften zien er altijd erg leuk uit. Haar boeken zijn wel alleen in het Engels te verkrijgen. Persoonlijk heb ik laatst with love at christmas van haar gekocht en het verhaal gaat als volgt:

Samenvatting: Can the imperfect family really have the perfect Christmas? Juliet Joyce adores Christmas. She loves the presents, the tree, the turkey, the tinsel, everything. Already the festive spirit is upon her, which is just as well as this Christmas things are starting to get out of hand. Her son Tom is out of work and bringing home a slew of unsuitable partners; pregnant daughter Chloe and her little boy have moved back in; Juliet’s father, Frank, is getting over a heartbreak of his own and Rita, her eccentric mother, is behaving more erratically each day. And has the chaos got too much for Juliet’s husband Rick? With the big day fast approaching, Juliet hopes that she can stop everything spiralling out of control, because the only thing she wants is her family all around her and her home to be filled WITH LOVE AT CHRISTMAS. Also contains Carole’s top tips for surviving a family Christmas!

  • Harry Potter boeken van J.K Rowling

Ook deze boeken zouden het ultieme kerstgevoel moeten geven. Ik heb persoonlijk (shame on me) de boeken nog niet gelezen, maar wil wel deze week starten met het eerste deel. Wat ik in ieder geval wel weet is dat de films mij wel een kerstmis gevoel geven. Ik denk niet dat ik bij deze boeken een samenvatting hoef neer te zetten.

  • My true love gave to me van o.a Stephanie Perkins

Dit boek ben ik nu zelf aan het lezen en zoals eerder gezegd in dit artikel is dit een boek wat bestaat uit twaalf winter romannetjes geschreven door verschillende auteurs. Onder andere door Jenny Han, Gayle Forman, Rainbow Rowell en Stephanie Perkins. Ik ben nu bezig met het lezen van dit boek en ben nu op de helft. Ik heb namelijk 6 van de 12 verhalen gelezen. Ze zijn niet allemaal even goed, maar degene die wel goed zijn geven een heerlijk kerst gevoel

  • A christmas carol van Charles Dickens

Dit boek heb ik ook nog niet gelezen, maar ik heb wel laatst de animatie film gezien. Het verhaal gaat als volgt:

Samenvatting: In dit kerstverhaal maakt de gierige Engelse zakenman Scrooge het zijn klerk Bob Crachit erg lastig, vooral na de dood van compagnon Marley. Ook tegen zijn pasgetrouwde neef en diens vrouw is hij onaardig. Ze hebben hem uitgenodigd voor Kerstmis, maar hij weigert, want hij vindt Kerstmis onzin. Maar op kerstavond verschijnt Marleys geest aan hem, gevolgd door nog drie geestverschijningen, die van Kerstmis van Voorbije Tijden, van Kerstmis in de Tegenwoordige Tijd en ten slotte die van Kerstmis in de Toekomstige Tijd, die hem laat zien hoe eenzaam hij zal sterven. Daarvan schrikt hij zo dat hij een beter mens wordt.

De film was in ieder geval leuk. Ik ben benieuwd of het boek net zo leuk is.

Dit was het artikel voor vandaag alweer. Welk boek lees jij graag met kerstmis?

Liefs Jennifer

Bron afbeelding

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s