Boekrecensie: Requiem – Lauren Oliver

In dit artikel vertel ik je mijn mening over het laatste deel van de Delirium trilogie van Lauren Oliver namelijk requiem!

Ik heb een haat-liefde verhouding met de delirium trilogie. Ik vond het eerste deel delirium helemaal geweldig! Ik had het zo snel uit en het was zo’n heerlijk nieuw verfrissend en spannend verhaal. Dus toen ik deel 1 uit had begon ik snel aan deel 2, maar daar heb ik heel lang over gedaan. Het was totaal niet spannend en er werden twee verhaallijnen van dezelfde persoon gecombineerd in een boek namelijk van vroeger en nu en dat maakte het nog een keer saaier en vermoeiender. Ik had het boek uit en was niet veel opgeschoten in het verhaal dus het was gewoon een waardeloos boek naar mijn mening. Dus toen ik het laatste deel op de boekenbeurs zag liggen was ik erg aan het twijfelen, maar ik heb het toch gekocht.. en ook gelezen.. en ik moet zeggen… Het viel reuze mee!

Als jullie niet bekend zijn met de boeken, Delirium gaat als volgt:

Er was een tijd dat liefde het belangrijkste was op aarde. Mensen reisden naar het einde van de wereld om het te vinden. Ze logen ervoor om het te krijgen. Ze deden er zelfs een moord voor. Toen werd er, eindelijk, een behandeling voor gevonden. De regering verlangt nu van haar burgers dat deze tegen liefde behandeld worden wanneer ze achttien jaar oud worden. Lena Haloway keek altijd uit naar de dag van haar genezing. Een leven zonder liefde is een leven zonder pijn: veilig, afgepast, voorspelbaar en gelukkig. Maar vijfennegentig dagen voor haar behandeling overkomt Lena het onmogelijke: ze wordt verliefd.

Requiem is dus het laatste deel van de trilogie en wat ik erg leuk vond aan dit was dat dat de hoofdstukken werden afgewisseld tussen Lena en Hanna en uiteindelijk ook tot elkaar kwamen. Ik was namelijk erg benieuwd naar het verhaal van Hanna, hoe het met haar is en wat er in haar wereld staat te gebeuren. Daarnaast lees je dan het verhaal van Lena, dat naar mijn mening niet veel beter is dan in het tweede deel. Er zat voor mij weinig spanning en vooruitgang in de verhaallijn van Lena en dan nog al die namen van die vrienden zoals Raaf, spijker en Braam. Ik kon gewoon echt niet meer onthouden wie wie was, erg vermoeiend dus. De verhaallijn van Hanna maakte het daarentegen wel helemaal goed. Deze vond ik erg boeiend en bracht ook veel spanning met zich mee! Het einde was een beetje mwoah naar mijn gevoel, niet helemaal bevredigend.. Maar achja ik ben blij dat ik de trilogie toch heb kunnen afsluiten. Het re-readen van deze trilogie zal bij mij alleen niet zo snel gebeuren.

Heb jij dit boek gelezen en wat vond je er dan van?

Liefs Jennifer

Bron afbeelding

Een gedachte over “Boekrecensie: Requiem – Lauren Oliver

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s