Feestdagen special: 3 Kerstverhalen van my true love gave to me

Vorige week is het me helaas niet gelukt om dit artikel online te zetten dus daarom vertel ik je vandaag over de drie volgende kerstverhalen van my true love gave to me.

Dit zijn de kerstverhalen die ik heb gelezen en wat ik er van vond:

Holly Black – Krampuslauf

Het eerste verhaal ging in het begin over Krampus, de demonische kerstman die de kinderen straft als ze stout zijn geweest wat zich afspeelde rond 5 november. De hoofdpersoon Penelope ontmoet daar een leuke jongen die ze uitnodigt voor haar oudjaarsfeest. Het oudjaarsfeest wil ze houden in de trailer van haar overleden oma, maar deze moet ze eerst opruimen en dat duurt kennelijk tot de week voor oudjaarsavond want dan gaat ze namelijk voorbereidingen treffen voor het feest en dan staat er op het feest nog een hoop te gebeuren.

Wat ik erg storend vond aan dit verhaal is dat het erg slordig is opgebouwd. Er komen veel personages in voor, maar je krijgt geen duidelijke beschrijving van diens uiterlijk, karakter of eventuele relatie met de hoofdpersoon. Daarnaast is de verhaallijn ook niet je van het. Het begint dus op vijf november, maar van kerstmis en alles krijg je niets mee want ze maken een enorme timejump naar oudejaarsavond waar ineens erg veel gebeurd.

Ik vond dit verhaal niet amuserend, erg slordig, verwarrend en totaal niet feestelijk. Dit verhaaltje hadden ze van mij ook wel uit het boek mogen laten.

Gayle Forman – What the hell have you done, Sophie Roth?

Het tweede verhaal ging over Sophie, een eerstejaars student aan een rustige universiteit. Zelf komt Sophie van New York en is zij echt een stadsmeisje. Het aanpassen aan het leven en de mensen op de universiteit is een hele klus. Ze heeft al heel vaak een what the hell have you done momentje gehad. De kerstvakantie komt eraan, maar Sophie kan met chanoeka nog niet naar huis gaan omdat de vliegtickets naar huis te duur zijn. Ze moet daarom een paar dagen wachten. Ze vindt het vooruitzicht om deze dagen alleen door te brengen moeilijk totdat ze Russell tegen het lijf loopt en ze een spannende avond samen beleven.

Dit was echt een goedmakertje voor het vorige verhaal. Wat heb ik liggen genieten van de manier waarop dit geschreven was. Zo eenvoudig, goed te volgen, romantisch en meenemend. Ja van dit verhaal heb ik genoten. Het is ook heel anders dan de verhalen die ik al gelezen heb en de personages zijn erg goed omschreven. Daarnaast zit er ook humor in. Enige minpuntje aan het verhaal was de minimale kerstsfeer die ik ervan kreeg. Maar ja, je kunt niet alles hebben hè?

Myra McEntire – Beer Buckets and Baby Jesus

Het laatste verhaal ging over Vaughn, een jongen die de kerk in brand heeft gezet (per ongeluk). Voor deze streek zou hij eigenlijk naar de gevangenis moeten, maar de pastoor heeft een deal voor hem geregeld. Als hij zijn kerstvakantie inlevert om vrijwilligerswerk te doen voor de kerk dan wordt zijn streek in de doofpot gestopt. Dus gaat Vaughn helpen bij de kerst missverkiezing en helpt hij het kerststuk van jozef en maria te organiseren. Maar op de avond dat het kerststuk plaats gaat vinden raakt hij in contact met “maria” en neemt de avond een bijzondere wending.

Weer een schrijver waar ik nog nooit iets van gelezen heb. Haar schrijfstijl was daarentegen erg fijn en duidelijk. Het verhaal was leuk en komisch en op het eind ook erg romantisch. Ik heb het verhaal vlug gelezen en heb eigenlijk weinig kritiek. Het was een heerlijk luchtig winters verhaaltje.

Welk boek ben jij nu aan het lezen?

Liefs Jennifer

Bron afbeelding

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s