TBR: Januari!

Nieuwe maand, nieuwe TBR. In dit artikel laat ik je zien welke boeken ik deze maand zal gaan lezen. Zal ik deze maand wel mijn lijstje halen?

Ik heb wel wat moeite moeten doen om mijn boeken uit te kiezen voor deze maand, want ik heb zoveel boeken nieuwe boeken liggen dat ik maar moeilijk prioriteiten kon stellen. Ik heb de volgende 4 boeken uitgekozen:

  • J.K Rowling – Harry Potter en de geheime kamer

Samenvatting: Na een verschrikkelijke vakantie bij zijn gemene oom en tante gaat Harry Potter naar de tweede klas van Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Maar alleen al om daar te komen blijkt een ware heksentoer te zijn, waarbij een vliegende auto Harry en zijn vriend Ron uitkomst biedt. Na alle avonturen van vorig schooljaar denkt Harry zich rustig aan zijn lessen Toverdranken, Verweer tegen de Zwarte Kunsten en zijn favoriete sport Zwerkbal te kunnen wijden. Maar dan hoort hij een mysterieuze stem, vinden er aanslagen plaats en ontdekt hij een wel heel bijzonder dagboek…

Ik zal eerlijk zeggen dat dit geen moeilijke keuze was. Ik heb zo genoten van deel 1 dat ik denk dat ik dit boek op een zondag in een keer zal verslinden en laat ik nou net volgend weekend een lang weekend hebben..

  • Jojo Moyes – De laatste liefdesbrief

Samenvatting: Als de jonge journaliste Ellie door de archieven van de krant snuffelt op zoek naar een goed verhaal, stuit ze op een brief uit 1960 waarin een man aan zijn geliefde vraagt haar echtgenoot voor hem te verlaten. Het raakt een gevoelige snaar bij Ellie – zelf verwikkeld in een relatie met een getrouwde man – en ze gaat op zoek naar het verhaal achter deze brief.

In 1960 wordt Jennifer wakker in een ziekenhuis na een auto-ongeluk. Ze kan zich niets herinneren, van haar man, haar vrienden, wie ze was. Als ze thuiskomt ontdekt Jennifer een verborgen liefdesbrief en ze begint een zoektocht naar de man voor wie ze alles wilde opofferen…

Ik heb zo’n idee dat dit boek een beetje lijkt op de film the longest ride naar het boek van Nicholas Sparks. In ieder geval stond dit boek vorig jaar ook al diverse malen op mijn TBR lijstje. Goed voornemen om dit boek eindelijk eens te gaan lezen

  • Holly Smale – Geek girl

Samenvatting:  ‘Mijn naam is Harriet Manners en ik ben een “geek”. Ik weet dat omdat ik het net heb opgezocht in het woordenboek. Ik heb een vinkje gezet naast de symptomen die ik herken, en ze blijken allemaal op mij van toepassing! Eerlijk gezegd komt het niet als een enorme verrassing.’

Harriet Manners weet best veel; zo weet ze dat een mens gemiddeld 15 keer per dag lacht, hommels niet kunnen lopen, en dolfijnen met één oog open slapen. Ze is geen nerd, maar een charmante allesweter – een geek, zeg maar. Er is alleen één ding waar ze absoluut niets van begrijpt: mode. Maar hier komt verandering in als ze op een dag wordt gecast als model en besluit dat dit dé kans is om van haar geeky imago af te komen. Terwijl ze in hilarische situaties belandt, komt ze erachter dat er niet bepaald een klik is met de modewereld. Maar kan ze nog teruggaan naar de oude Harriet die ze ooit was?

Dit lijkt me gewoon een heerlijk luchtig boek om in te duiken wanneer ik terug kom van een vermoeiende dag werken. En aangezien ik aardig veel moet werken leek mij dit boek wel gepast.

  • Morgen Matson – Since you’ve been gone

Samenvatting: Before Sloane, Emily didn’t go to parties, she barely talked to guys, and she didn’t do anything crazy. Enter Sloane, social tornado and the best kind of best friend — someone who yanks you out of your shell.
But right before what should have been an epic summer, Sloane just.. disappears. No note. No calls. No texts. No Sloane. There’s just a random to-do list with thirteen bizarre tasks that Emily would never try. But what if they can lead her to Sloane?

Het verhaal gaat dus over Emily die met behulp van Sloane een sociale tornado wordt; ze gaat naar feestjes, praat met jongens enzovoort. Sloane is zo’n beste vriend die je uit je schulp trekt. Maar vlak voor wat een epische zomer zou moeten zijn, verdwijnt Sloane. Geen briefje, geen telefoontje, geen smsje, geen Sloane. Maar er is wel een lijstje met dertien bizarre taken die Emily moet doen, die ze normaal nooit zou doen. Maar wat als deze taken naar Sloane leiden? Het verhaal doet me denken aan Paper Towns van John Green, al hoop ik dat dit boek dan wat spannender geschreven is.

Dit is mijn TBR lijstje voor januari. Wat gaan jullie deze maand lezen?

Liefs Jennifer

 

2 gedachtes over “TBR: Januari!

  1. Ik dacht in het begin precies hetzelfde over Since You’ve Been Gone, ik vond hem ook super veel op Paper Towns lijken. Maar toen ik hem las/uitgelezen had was die mening dus totaal anders. Ik vind Since You’ve Been Gone persoonlijk stukken beter dan Paper Towns, dus hopelijk vind jij hem dan ook erg leuk! Liefs, Wendy.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s