De 5 beste boeken van 2015

Vandaag kijk ik terug naar vorig jaar en dan vooral naar de 5 beste boeken die ik gelezen heb. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder!

Ik heb een kijkje genomen op mijn goodreads account en heb bekeken welke boeken ik vorig jaar heb gelezen en welke ik hoog heb beoordeeld en toevallig waren dat er vijf! Dus bij deze mijn top 5.

  1. Arthur Golden – Memoirs of a geisha
  2. Katie Piper – De littekens van mijn leven
  3. J.K Rowling – Harry Potter en de steen der wijzen
  4. Charlotte Crosby – Me me me!
  5. E. Lockhart – We were liars

Ik vond Memoirs of a geisha toch wel het mooiste boek van vorig jaar. Ik heb altijd de film kunnen overkijken maar toen ik dit pareltje zag liggen op een rommelmarkt moest ik hem gewoon hebben. Ik heb me wel door het boek heen moeten slaan op een gegeven moment want de lettertypes waren erg klein en het boek was behoorlijk dik. Maar hier zit een heel mooi historisch en waargebeurd verhaal achter.

Wat ook een mooi waargebeurd verhaal is, is die van Katie Piper. Katie Piper is door een vreemde (die is ingehuurd geworden door haar ex-vriend) overgoten met sterk geconcrenteerd zwavelzuur midden op straat. Met als gevolg dat haar hele gezicht weggebrand was en haar nek en borstkas ook erg beschadigd waren. Katie Piper was voorheen een actrice, presentatrice en model en deze misdaad had ernstige gevolgen voor haar. In dit boek leer je Katie Piper kennen. Op het eerste gezicht een erg oppervlakkig meisje, maar door het boek (en de vele operaties) heen leer je kennen wie Katie Piper echt is en leer je het leven vanuit een andere visie te waarderen.

Op de derde plek heb ik Hatty Potter en de steen der wijzen gezet, want het mooiste fantasie verhaal dat ik heb gelezen vorig jaar mag natuurlijk niet ontbreken, dat spreekt voor zich!

Wat ook een heerlijk hilarisch boek was, was me me me! van Charlotte Crosby. In deze biografie leer je de geordie shore actrice echt kennen en dit is de beste biografie die ik ooit heb gelezen. Als je Charlotte Crosby op tv al grappig vindt dan is dit boek een must read!

Last but not least is we were liars van E. Lockheart, dit was ook een geweldig mysterieus boek waarvan ik heel erg heb genoten. Het gaat in ieder geval over jeugdvrienden, zon, zee en een duur vakantie eiland, maar niet alles lijkt zo mooi als je in eerste instantie zou denken.. En verder zeg ik niets!

Dit was mijn top 5 van best gelezen boeken van 2015. Welke boeken zijn die van jou?

Bron afbeelding

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s