Boekrecensie: Stephen King – De Shining

In dit artikel vertel ik je mijn mening over het eerste boek ooit dat ik van Stephen King heb gelezen namelijk, de shining.

De Shining gaat over het gezin Torrance. Jack is ontslagen van zijn baan als middelbare schoolleraar Engels vanwege zijn alcoholverslaving. Jack is getrouwd met Wendy en samen hebben ze een zoon, Danny. Omdat Jack geen baan kan vinden als leraar heeft een vriend van Jack kunnen regelen dat hij aan de slag kan gaan bij het Outlook hotel als conciërge tijdens de wintermaanden. Ze kunnen dan met het hele gezin in het hotel gaan wonen en tussentijds onderhoud uitvoeren. Omdat er in de winterperiode veel sneeuw valt kunnen er geen gasten naar het hotel komen, maar er kan ook niemand van het gezin uit. En het outlook heeft nogal een beruchte geschiedenis.. daarbij heeft Danny ook nog ”de shining”

Ja wat vond ik van dit boek? Ik had nog nooit wat van Stephen King gelezen en wat mij gelijk al op viel was dat de schrijfstijl heel gedetailleerd was en erg wijdlopig. Dat je bijvoorbeeld leest dat jantje appels aan het plukken is en ze dan onnodig de kleur van de appels gaan beschrijven, oorsprong van de bomen en een rare vergelijking van kleur.. Zo’n soort schrijfstijl was.

Toen het boek eenmaal een beetje op gang was, bij pagina 250?, kwam er meer spanning in het boek en toen kwamen er ook wel een aantal horrorachtige elementen naar voren. Het verhaal was daarentegen niet nieuw en fris. Ik vond het allemaal redelijk voorspelbaar.

De “shining” van Danny daarentegen was wel nieuw en interessant. Ook vond ik de psychologische achtergrond van Jack erg interessant en dit droeg zich ook uit in het boek.

Desondanks had ik geen wauw effect toen ik het boek uit had. Het duurde voor mij allemaal te lang voordat het verhaal echt op gang was en toen dat eenmaal zo was, was het redelijk voorspelbaar. Daarom was het voor mij ook een moeilijk boek om te lezen. Het boek krijgt van mij 3/5* beoordeling op Goodreads.

Hebben jij ooit wat van Stephen King gelezen en wat vond je ervan?

Liefs Jennifer

Een gedachte over “Boekrecensie: Stephen King – De Shining

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s