Mijn manieren van ontspanning

Hebben jullie ook zo’n stressvolle periode met school of met het werk? En zijn jullie dringend toe aan ontspanning? In dit artikel vertel ik je welke activiteiten mij helpen ontspannen.

Gisteren was het blue monday, de meest depri maandag van het hele jaar, ofja het ligt er een beetje aan wat je er zelf van maakt. Ik heb een goede maandag gisteren gehad en dat heb ik te danken aan een paar van deze activiteiten:

  • Lezen

Nou ik denk dat ik onderhand niet meer hoef te vermelden op dit boekenblog dat ik lezen erg ontspannend vind. Maar ik wilde hem natuurlijk niet overslaan. Op sommige momenten kan ik totaal niet lezen, bijvoorbeeld als ik hoofdpijn heb of pas gestudeerd heb, maar andere keren werkt het juist lekker rustgevend. Afleiding zoeken in een een denkbeeldige wereld.

  • Muziek luisteren

Als ik een drukke dag op het werk erop heb zitten dan moet ik gewoon keihard de muziek aanzetten en even flink bewegen. Ik kan dan namelijk goed afschakelen en ik merk ook nog eens dat ik meer energie krijg om de avond in te gaan.

  • Sporten

Over bewegen en energie krijgen gesproken. Misschien dat sommige van jullie sporten helemaal niet als ontspannend zien (zo dacht ik er ook altijd over) toch heeft het voor mij echt wel goede effecten. Ik krijg er meer energie van, zit lekkerder in me vel en kan al mijn frustraties eruit rennen, fietsen of roeien. Heerlijk!

  • Pamper avondje

Soms heb je van die dagen dat je niet wilt lezen, geen zin hebt om te sporten maar je wel echt tijd voor jezelf nodig hebt en dat betekent voor mij een pamper avondje. Lekker warm douchen met mijn favourite rituals producten, een maskertje van de tuinen, manicure, pedicure en ga zo maar door. Lekker knus ontspannen met een warm kopje thee.

  • Serie/film kijken

Ik kan ook behoorlijk lui zijn! In zo’n bui ben ik meer in de stemming om te kijken naar mijn favoriete serie (zoals pretty litte liars) of naar een goede film

  • Koken

Dit klinkt misschien raar, want koken is voor de meeste mensen niet erg ontspannend, toch vind ik het op bepaalde momenten heerlijk! Rustig naar de winkel gaan en kiezen wat voor lekkers (en gezonds) ik ga maken. Heerlijk als ik dan een avondje wraps met kip, risotto of courgettesoep kan maken.

Dit was wel mijn top van ontspannende dingen. Waarvan ontspannen jullie?

Liefs Jennifer

Bron afbeelding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s