Mijn beautyboeken #1

In dit artikel laat ik je een van mijn beauty boeken zien. Benieuwd wat ik ervan vind? Lees dan snel verder!

Zoals jullie misschien weten vind ik het heerlijk om bezig te zijn met persoonlijke verzorging en makeup. Vroeger vond ik het nog heerlijker en daarom las ik er ook veel over. Ik heb dus een aantal boeken gekocht die over beauty gaan en vandaag vertel ik je wat ik van één bepaald soort beauty boek vind.

DSC00637

Het eerste boek uit deze beauty boeken serie is Pretty Powerful van Bobbi Brown. Ik heb dit boek eens op Misslipgloss voorbij zien komen en ik vond het zo’n mooi boek uit haar recensie dat ik het toen ook heb gekocht. In dit boek worden er verschillende soorten (bekende) vrouwen zonder makeup uitgebeeld en met makeup (gedaan door makeup artiest Bobbi Brown). Bobbi Brown vertelt je welke makeup ze gebruikt op de personen en met welk effect. Dit effect valt ook terug te zien op de voor en na foto’s. Het boek richt zich op verschillende soorten vrouwen. Dan heb ik het niet alleen over huidskleur, maar ook over zakenvrouwen, sportvrouwen, actrices en ga zo maar door. Daarnaast zet ze ook een aantal thema’s centraal zoals Pretty radiant, pretty strong en pretty bold.

Dit is de inhoud van het boek:

DSC00638

Dit is één van de vrouwen, Lauren Bush, die in het boek staat. Allereerst wordt omschreven wat voor een soort vrouw ze is en wordt een alledaagse foto van haar toegevoegd.

DSC00639

Daarna zie je een foto zonder makeup en een foto met makeup van Lauren Bush, hier zie je dat een naturel opmaak al iets uitmaakt en dat haar gelaatstrekken op natuurlijke manier naar voren worden gebracht.

DSC00640

Daarna gaat Bobbi Brown met haar aan de slag. Dit wordt uitgebeeld met stap voor stap plaatjes en er wordt uitlegt wat er wordt aangebracht en waarom.

DSC00641

Uiteindelijk wordt het “hoofdstukje” afgesloten met een eindfoto van Lauren en een stukje persoonlijk advies van Lauren zelf!

DSC00642

Dit is echt een heerlijk boek om gewoon in je boekenkast te hebben staan, of op de koffietafel te hebben liggen om zo maar in te bladeren. Bijvoorbeeld wanneer je lekker met een kop thee of een kop koffie aan het relaxen bent. Het boek bevat namelijk zo’n mooie foto’s. Het boek is wel geheel Engels, dus mocht je de Engelse taal niet goed beheersen dan is dit boek misschien wat minder fijn. Ik vind het in ieder geval een mooi boek en lees er daarom regelmatig aan. Ik heb hem nog niet geheel uit dus er valt nog altijd wat te lezen!

Hebben jullie zo’n soortgelijk boek?

Liefs Jennifer

2 gedachtes over “Mijn beautyboeken #1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s