Shoplog: Lifestyle & Kookboek

In dit artikel laat ik je mijn nieuwe aanwinsten zien, mijn boekenkast mag weer een kookboek en een lifestyle boek opnemen!

De eerste maand van het nieuwe jaar zit er alweer bijna op en misschien dat het jullie opgevallen is, maar ik ben de laatste tijd veel meer bezig met voeding en bewegen. Ik ben sinds deze maand lid geworden van de sportschool bij ons in de buurt en ben de afgelopen week al 5 keer geweest. Daarnaast ben ik ook steeds bewuster bezig met voeding; minder zoet, 2 stuks fruit, veel groente, voldoende water drinken en ga zo maar door. Ik merk dat ik er wel meer energie van krijg en ook uitgeruster wakker word. En omdat ik zo met mijn levensstijl bezig ben, heb ik onlangs twee boeken gekocht die mij daarbij gaan helpen!

  • Ellen Hoog – In perfecte conditie

Samenvatting: Tophockeyster Ellen Hoog wordt geroemd om haar flit-sende acties, verwoestende backhand en vele doelpunten. Om op het veld optimaal te kunnen presteren, let Ellen goed op haar voeding; ze eet gezond en het liefst bio-logisch. Balans is haar recept voor een fit en gelukkig leven: gezond eten én af en toe zondigen met een guilty pleasure, efficiënt trainen én bewust ontspannen.
In 6 complete work-outs deelt Ellen haar 36 favoriete sportoefeningen om zowel conditie als kracht te ver-beteren; geschikt voor beginner tot gevorderde en je hoeft er niet voor naar de sportschool. De work-outs worden afgewisseld met 45 heerlijke, gezonde recepten — van snelle smoothies en healthy breaks tot power snacks en voedzame diners — waarmee Ellen bewijst dat gezond ook heel lekker is.

Dit is een heel divers boek. Ellen Hoog is een Nederlandse Hockeyster (Ik kijk niet veel sport op tv dus dat wist ik niet, maar je hoeft haar niet te kennen om te zien dat ze in goede conditie is!) die je met dit boek een kijkje in haar leven geeft. Ze deelt haar sportoefeningen, haar trucs om tot een goede training te komen en daarnaast geeft ze je tips en adviezen ten aanzien van voeding middels recepten. Ik heb eergisteren een beetje in het boek gebladerd en ik vond het persoonlijk erg interessant en leuk.

  • Chickslovefood – Het 5 or less- kookboek

Samenvatting: Dol op makkelijke, gezonde en toegankelijke recepten? Grote kans dat je dan al eens op Chickslovefood.com hebt gekeken. Wat drie jaar geleden als een hobby begon, hebben Elise en Nina inmiddels uitgebouwd tot het leukste foodblog van Nederland met ruim 130.000 unieke bezoekers per maand. Een van de populairste rubrieken is ‘5 or less’: iedere dinsdag posten de chicks een kakelvers & origineel recept dat maximaal vijf ingrediënten bevat. Ja, echt! Van een stamppotje met zoete aardappel en spinazie tot quinoasalade met merguez en papadums met garnalencurry. YUM! Op veler verzoek komt Chickslovefood nu met een eerste kookboek. Met zowel golden oldies van de site als een flink aantal nieuwe lekkertjes. Smullen!

Al hoewel niet alle recepten super gezond zijn in dit boek, het is voor mij heel handig. Ik houd er van om voor mezelf te koken, maar na een lange werkdag wil ik gewoon snel iets klaar hebben zonder dat ik 20 euro aan boodschappen kwijt ben. En dit kookboek bevat heel veel verschillende soorten recepten van ontbijt tot diner tot bakken, dus voor mij is het heel handig. Je kunt zelf ook variëren in recepten en ik heb zelf al met wat post it’s heerlijke recepten gemarkeerd.

Dit waren mijn nieuwe aankopen. Heb jij nog leuke lifestyle boeken?

Liefs Jennifer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s