Populaire boekenseries die ik nog niet gelezen heb #2

In dit artikel vertel ik je welke populaire boekenseries ik nog niet gelezen heb en waarom niet.

Sorry voor de late post van dit artikel vandaag. Ik heb een erg drukke week gehad op het werk, met sporten en met school en ik ben blij dat ik een weekend voor de deur heb staan waarin ik helemaal niets hoef! Dus ik ga het weekend goed inluiden met een tweede populaire boekenseries die ik nog niet gelezen heb post. Daar gaat hij dan!

  • Richelle Mead – Vampire academy

Samenvatting: Rose (17) woont in het heden op de vampieracademie in Montana. Zij is een dhampier: half-menselijk, half-vampier. Dhampiers zijn krijgers die hoeden over Moroi (sterfelijke volbloed vampiers). Lissa is Moroi en de beste vriendin van Rose. Ze zijn met elkaar verbonden, waardoor Rose in Lissa’s hoofd kan kijken, om haar gedachten en emoties te volgen. Het leven op de academie is hard en de leerlingen gunnen elkaar het licht in de ogen niet. Rose heeft een opvliegend karakter en doet alles om Lissa te beschermen. Rose’ mentor vechttechnieken is Dimitri. Ze vindt hem woest aantrekkelijk, maar relaties tussen mentoren en pupillen zijn verboden.

Ja ik heb nooit een aantrekking tot deze serie gevoeld, maar toen ik laatst de film zag werd ik toch enigszins nieuwsgierig. De boeken staan dus wel nog op mijn verlanglijstje!

  • J. R. R Tolkien – Lord Of The Rings

Samenvatting: Hobbits zijn kleine lieden die in keurige holen onder de grond leven. Ze houden van lekker eten en zijn weinig avontuurlijk aangelegd. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen. Wanneer Frodo van zijn excentrieke oom Bilbo Balings een ring cadeau krijgt, kan hij niet vermoeden dat dit het begin is van een groot avontuur. De tovenaar Gandalf legt hem uit dat het geen gewone ring is; het is de Ene Ring die door de Donkere Vorst Sauron is gemaakt om er de wereld mee te overheersen. En zolang de Ring niet vernietigd is, zal die dreiging blijven bestaan.
Met een groep vrolijke metgezellen reist Frodo naar Rivendel, waar in de Raad van Elrond beslist zal worden over het lot van de Ene Ring. De Raad zendt het Gezelschap van de Ring erop uit om het kleinood in de vuren van de Doemberg te gooien. Een barre tocht begint.

Ik heb de films nog nooit gezien en de boeken ook nog niet gelezen en ik weet niet of ik dat ooit nog ga doen. Ik ben altijd heel nieuwsgierig naar recensies en meningen, maar zelf voel ik vrij weinig aantrekking tot de boeken.

  • Cassandra Clare – De helse creaties

Samenvatting: Magie is gevaarlijk – maar liefde is nog gevaarlijker… In 1878 reist de zestienjarige Tessa Gray van New York naar Londen in de hoop haar vermiste broer terug te vinden. Er wacht haar niet veel goeds: in de onderwereld van Londen bevolken vampiers, heksen en andere bovennatuurlijke wezens de straten. Alleen de schaduwjagers – vastberaden de wereld te ontdoen van alle demonen – brengen wat orde in de chaos.

Ik heb nog helemaal niet de mortal instruments serie uit, maar ik hoor zo veel goede verhalen over deze boeken dat ik zo benieuwd ben en ook eigenlijk niet kan wachten om deze aan te schaffen en te lezen.

  • Marie Lu -Legend 

Samenvatting: Legend speelt zich af in het Los Angeles van 2130, dat ondergelopen is na een overstroming. De 15-jarige June, telg uit de elite van de Republiek, is een wonderkind. Ze is gehoorzaam en loyaal en wordt dan ook klaargestoomd voor een van de belangrijkste functies in de militaire rangorde van haar land. De eveneens 15-jarige Day, geboren in een sloppenwijk, is de meest gezochte crimineel van de Republiek. Normaal gesproken zouden hun wegen zich nooit kruisen, maar dat gebeurt wel als de broer van June, een belangrijke militair, wordt vermoord en Day de hoofdverdachte is. De overheid opent de jacht op hem. Een ultiem kat-en-muisspel tussen June en Day gaat van start: zij wil haar broers dood wreken, terwijl hij probeert uit handen van de overheid te blijven en intussen ook nog zijn familie wil redden van een mysterieuze epidemie. Maar dan komt June erachter dat de overheid iets met haar broers dood te maken heeft en er alles aan doet om dat verborgen te houden.

Ik heb het eerste boek eens voorbij zien komen en wilde het toen heel graag lezen, maar mijn enthousiasme is niet blijven hangen, want anderhalf jaar later heb ik het boek nog niet gelezen en ook nog niet gekocht. Misschien komt die dag nooit..

Heb jij deze series wel of niet allemaal gelezen?

Liefs Jennifer

Bron afbeelding

5 gedachtes over “Populaire boekenseries die ik nog niet gelezen heb #2

  1. Ik dacht even, gebaseerd op de foto, dat je Harry Potter of the Hunger Games nog nooit had gelezen haha. Lord Of The Rings is volgens mij een serie voor échte die hards. Ze zijn super dik en misschien ook wel een beetje moeilijk.. Persoonlijk zie ik ze niet zitten, maar de films vind ik wel enorm leuk!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s