Wrap up: Januari

De eerste maand van het nieuwe jaar is voorbij, dat betekent: De eerste wrap up van het jaar 2016!

Ik had voor de maand van januari 4 boeken op mijn TBR lijstje staan, en de shining van Stephen King die nog van de maand december was. En helaas heb ik maar twee boeken van januari en de shining kunnen lezen deze maand..

  • Stephen King – De shining

Samenvatting: De Shining gaat over het gezin Torrance. Jack is ontslagen van zijn baan als middelbare schoolleraar Engels vanwege zijn alcoholverslaving. Jack is getrouwd met Wendy en samen hebben ze een zoon, Danny. Omdat Jack geen baan kan vinden als leraar heeft een vriend van Jack kunnen regelen dat hij aan de slag kan gaan bij het Outlook hotel als conciërge tijdens de wintermaanden. Ze kunnen dan met het hele gezin in het hotel gaan wonen en tussentijds onderhoud uitvoeren. Omdat er in de winterperiode veel sneeuw valt kunnen er geen gasten naar het hotel komen, maar er kan ook niemand van het gezin uit. En het outlook heeft nogal een beruchte geschiedenis.. Daarbij heeft Danny ook nog ”de shining”

Dit boek was een beetje een tegenvaller. Het was een heel langdradig verhaal met weinig spanning voor mij. Dit resulteerde in een heel moeilijk om te lezen. De complete recensie kun je hier lezen

  • Holly Smale – Geek girl

Samenvatting: Het verhaal gaat over Harriet Manners. Harriet weet best veel; zo weet ze dat een mens gemiddeld 15 keer per dag lacht, hommels niet kunnen lopen, en dolfijnen met één oog open slapen. Ze is geen nerd, maar een charmante allesweter – een geek, zeg maar. Er is alleen één ding waar ze absoluut niets van begrijpt: mode. Maar hier komt verandering in als ze op een dag wordt gecast als model en besluit dat dit dé kans is om van haar geeky imago af te komen. Terwijl ze in hilarische situaties belandt, komt ze erachter dat er niet bepaald een klik is met de modewereld. Maar kan ze nog teruggaan naar de oude Harriet die ze ooit was?

Dit boek was een heerlijk simpel boek wat ik ook in een vrij korte tijd had uitgelezen. Het was lekker luchtig, komisch en vermakend. Een heel fijn boek dus. Hier kun je de complete recensie lezen.

  • J.K Rowling – Harry Potter en de geheime kamer

Samenvatting: In dit deel van Harry Potter gaat Harry naar het tweede schooljaar van Zweinstein. Na een verschrikkelijke vakantie bij zijn gemene oom en tante is Harry blij dat hij weer zijn vrienden kan zien en zijn oom en tante kan ontvluchten. Na zijn avonturen van het eerste jaar denkt Harry rustig aan zijn lessen toverdranken, verweer tegen de zwarte kunsten en Zwerkbal, zijn favoriete sport. Maar al gauw beginnen de avonturen opnieuw want Harry hoort een mysterieuze stem, er vinden aanslagen op school plaats en hij ontdekt een wel heel bijzonder dagboek.

Ook dit boek was weer heerlijk. Spannend, komisch en betoverend. Dit boek kreeg van mij 5 van de 5 sterren. Hier kun je lezen waarom.

Dit zijn de boeken die ik gelezen heb deze maand. Viel het bij jullie ook zo tegen afgelopen maand met het lezen van boeken?

Liefs Jennifer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s