TBR: Februari

Hallo boekenwurmpjes! In dit artikel vertel ik je welke boeken ik ga lezen in de maand van februari.

Januari was helaas niet zo’n goede boekenmaand, maar ik mag met trots zeggen dat ik mijn minor gisteren heb gehaald en daarom volgende week maar liefst vijf dagen mag genieten van totale vrijheid. En dan kan het afstuderen beginnen! Maar goed, terug naar het artikel. Naast de laatste liefdesbrief van Jojo Moyes en Since you’ve been gone van Morgan Matson ga ik ook de volgende twee boeken lezen:

  • Roos Boum – Valse salie

Samenvatting: Een moeder die vecht voor het leven van haar dochtertje en haar van arts naar arts sleept. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar soms is niets wat het lijkt. Waarom kunnen artsen maar geen afwijking vinden? Roos’ moeder hield niet van haar dochter, maar van de aandacht die zij als moeder kreeg van het medisch personeel. In de autobiografische roman Valse salie blikt Roos Boum terug op een jeugd die verziekt werd door een moeder met het syndroom van Münchhausen by proxy.

Dit boek heb ik al een tijdje in mijn boekenkast staan en het behoort eigenlijk tot mijn collectie “lezen om mensen met psychische problemen beter te begrijpen” dus ja. Het verhaal gaat over Roos die een moeder heeft met het syndroom van Münchhausen by proxy. Ik heb zelf nooit veel geleerd over dit syndroom dus het lijkt mij een erg leerzaam boek.

  • Isaac Marion – Warm Bodies

Samenvatting: R was ooit een jonge zakenman. Nu is hij een zombie. Hij heeft geleerd ermee te leven. Helaas is eten niet meer zon aangename bezigheid. R woont op een verlaten vliegveld, samen met honderden andere lotgenoten. De wereld is bijna op zijn eind, de steden zijn verwoest en leeg. Tijdens een jacht op voedsel – iedereen die niet veilig binnen zit – ontmoet R Julie. Hij heeft zojuist de hersenen van haar vriendje opgeslokt, maar om redenen die hij zelf niet helemaal begrijpt wil hij Julie juist redden. Zij is een stoer meisje met een sprankelende energie, meer dan zomaar vlees en bloed. R wordt verliefd…

Ik heb hier twee jaar geleden de film van dit boek gezien en ik vond hem geweldig. Spannend en komisch tegelijk. Ik wist niet dat er een boek van was, daar kwam ik niet zo heel lang geleden achter. En deze maand is de maand dat ik dit boek ga lezen. Ik kijk er heel erg naar uit.

Ik hoop nog meer boeken deze maand te kunnen lezen, maar ik wil niet te optimistisch zijn. Welke boeken gaan jullie deze maand lezen?

4 gedachtes over “TBR: Februari

      1. Omdat ik onder het Noorden behoor heb ik pas voorjaarsvakantie over vier weken 😦 maar bij ons heet het dus ook niet carnaval, ik weet er eigenlijk dus ook niet zo veel vanaf hahaha!

        Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s