Carnaval in boeken

In dit artikel vertel ik jullie iets over het zuidelijke carnaval met een leuke link naar boeken!

Ik kreeg laatst een reactie uit het noorden dat ze daar niet precies weten wat carnaval is. Nou eerlijk gezegd, ik weet ook niet waar het vandaan komt en waarom het gevierd word. Ik ga daar ook geen informatie over opzoeken want dat kan iedereen op wikipedia wel terugvinden. Wel ga ik jullie iets vertellen over de manier waarop mijn vrienden en ik carnaval vieren.

Vroeger toen ik een jaar of 6 was stond alles in het teken van verkleden, uitzoeken wat je dat jaar wilde worden, pakjes maken/kopen en dan verkleden. We hadden dan schoolcarnaval waarop we dan muziek gedraaid werd, optredens door de schoolklassen gedaan werden en waar gewoon veel gespeeld werd met elkaar. Thuis stond in het teken van verkleed naar de optochten gaan en zoveel mogelijk snoepjes vangen. Nou 15 jaar later is carnaval toch iets anders geworden voor mij. Ik heb het ook een aantal jaren niet gevierd, maar als ik het doe vieren dan verkleed ik mij (dat is wel hetzelfde gebleven!), ga ik heel soms naar de optocht kijken en verder ga ik gewoon veel op stap. Met carnaval is de sfeer zo gezellig in het zuiden, iedereen is zo gezellig en leuk met elkaar. Er worden speciale feestjes georganiseerd zoals bijvoorbeeld feesttenten. Er wordt carnavalsmuziek gedraaid (zoek dit maar niet op, want daar krijg je spijt van) MAAR gelukkig ook normale muziek! Dus heel veel dansjes en drankjes in een kostuum. Daar gaat carnaval dit jaar voor mij om. Gezellig ontspannen met elkaar. Carnaval begint bij ons officieel vrijdag en dinsdag is de laatste dag. Voor mij is het vandaag afgelopen want ik ben vrijdag en gisteravond geweest en morgen en overmorgen heb ik helaas twee vroege diensten.

Nu de link met de boeken. Als ik verkleed zou mogen gaan als een karakter uit een boek dan zou ik verkleed gaan als de volgende karakters:

  • Bella swan (de vampier versie) van de twilight boeken

Ik ben nog nooit als een vampier verkleed geweest en het lijkt me echt leuk om als dit karakter verkleed te gaan.

  • Hermelien (tovenaar) van de Harry Potter series

Ik ben vroeger eens als heks verkleed geweest en dat was toen echt heel leuk, maar ik zou er dit keer wel een meer zweinsteins tintje aan geven.

  • Clary fray (schaduwjager) van de Mortal instruments serie

Als ik als een schaduwjager verkleed ga dan ben ik echt heel origineel want ik heb dit nog nooit gezien met carnaval. Lijkt me op zich wel heel leuk. Stoere kleren aan doen en dan een heleboel tatoeages schminken (makeuppen).

  • Geisha van memoirs of a geisha

Ja deze pakjes heb ik wel vaker zien hangen in winkels, maar ik vind Geisha’s zo prachtig. Ik weet niet of ik er zelf dan ook zo uit zie als ik denk, maar het is het proberen eens waard.

Dit was een heel ander artikel dan dat ik normaal publiceer. Ik hoop dat jullie het leuk vonden. Maar zeg eens eerlijk Zijn er nog zuiderlingen onder mijn volgers?

Liefs Jennifer

bron afbeelding

 

 

Een gedachte over “Carnaval in boeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s