Valentijn special: Vijf romantische boeken

Vandaag is het de dag van de liefde, namelijk Valentijnsdag. In dit artikel laat ik je vijf super romantische boeken zien.

Als je een relatie hebt, hoop ik voor je dat elke dag een dag vol liefde is. Alleen vind ik persoonlijk dat er bij Valentijnsdag meer stil wordt gestaan bij de liefde voor elkaar. En dat je die dag wat extra voor elkaar doet (naast de verjaardagen en jubileums van elkaar!). De volgende vijf boeken zijn boeken die heel erg in het teken staan van liefde en hoe dan ook erg romantisch zijn:

Jojo Moyes – Voor jou

Samenvatting: Louisa’s wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk. Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen – een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin – maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg.
Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?

Dit boek is geweldig. Ik las het niet afgelopen zomer, maar de zomer daarvoor en het was een prachtig boek. Het was komisch, super schattig, erg romantisch, maar ook heel zielig. Dit jaar komt de film van het boek uit dus als je het boek met de film wilt vergelijken en het boek nog niet gelezen heb zou ik snel je kans grijpen!

Jojo Moyes – De laatste liefdesbrief

Samenvatting: Als de jonge journaliste Ellie door de archieven van de krant snuffelt op zoek naar een goed verhaal, stuit ze op een brief uit 1960 waarin een man aan zijn geliefde vraagt haar echtgenoot voor hem te verlaten. Het raakt een gevoelige snaar bij Ellie – zelf verwikkeld in een relatie met een getrouwde man – en ze gaat op zoek naar het verhaal achter deze brief.
In 1960 wordt Jennifer wakker in een ziekenhuis na een auto-ongeluk. Ze kan zich niets herinneren, van haar man, haar vrienden, wie ze was. Als ze thuiskomt ontdekt Jennifer een verborgen liefdesbrief en ze begint een zoektocht naar de man voor wie ze alles wilde opofferen…

Ja Jojo Moyes is een beetje de vrouwelijke Nicholas Sparks. Ook dit boek was prachtig. Ik heb hem vandaag uitgelezen en het was zo’n mooi hartstochtelijk, maar ook dramatisch boek. Dinsdag verschijnt een uitgebreide recensie over dit boek.

Nicholas Sparks – De Notebook

Samenvatting: Als Noah Calhoun na de Tweede Wereldoorlog van het front terugkeert naar North Carolina probeert hij de oorlog achter zich te laten. Hij stopt al zijn energie in de restauratie van een oud plantagehuis. Dit huis herbergt zijn mooiste herinneringen en zittend op zijn veranda denkt hij terug aan het meisje van wie hij eens zoveel hield. De mooie Allie Nelson is inmiddels verloofd met een rijke advocaat, maar kan de jongen aan wie ze haar hart zo lang geleden verloor nog altijd niet vergeten. Heeft hun liefde de tijd doorstaan?

Over Nicholas Sparks gesproken.. Ik heb nog niet veel van deze auteur gelezen. Twee boeken maar, maar ik heb wel al zijn films gezien en het zijn allemaal prachtige romantische drama’s. Een hele bekende film hiervan is The Notebook, en daar heb ik toevallig wel het boek van gelezen en ook dit is een prachtig verhaal. Ik kan niet zeggen dat het beter is dan de film, maar ook zeker niet slechter.

Chantal van Gastel – Zoek het maar uit

Samenvatting: Wat zou jij doen als je een tweede kans kreeg in je leven? Met die vraag wordt Ella geconfronteerd als haar schijnbaar perfecte leventje overhoop gehaald wordt door een gewapende overval die ze ternauwernood overleeft. Is haar baan in een boekwinkel eigenlijk wel genoeg voor haar? Wanneer gaat ze nu eindelijk zelf een boek schrijven? Wordt het niet eens tijd om te gaan samenwonen met haar ideale vriendje Owen? En waarom denkt ze opeens de hele tijd aan Dex, de jongen met wie ze opgroeide, haar eerste grote liefde? Gelukkig kan Ella met alles wat haar bezighoudt terecht bij haar oma. Dan stuit ze op een geheim dat oma altijd met zich heeft meegedragen over haar eigen jeugdliefde die opbloeide tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Dit was ook zo’n heerlijk boek. Ik heb er een uitgebreide recensie over geschreven Klik hier, maar het had gewoon alle elementen die een spannend romantisch boek moet bevatten. Een echte aanrader!

Greame Simsion – Het Rosie Project

Samenvatting: De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden.
Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader – een zoektocht waarbij Don haar misschien zou kunnen helpen.

Ik heb in eerste instantie heel lang getwijfeld of ik dit boek wel wilde kopen en lezen, maar uiteindelijk had ik het toch gedaan en het was een zeer vermakelijk boek. Het komische en autistische gedeelte van de mannelijke hoofdpersoon staat hier iets meer op de voorgrond dan de romantiek. Dus als je echt een super zwijmel boek wilt, dan zou ik voor één van de boeken van Jojo Moyes gaan.

Dit waren mijn vijf romantische boeken. Welke boeken vind jij echt super romantisch?

Liefs Jennifer

Bron Afbeelding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s